to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:22 | 03.05.2017

Αθλητισμός

Με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού συναντήθηκε ο Σ. Φάμελλος: «Μείζον αναπτυξιακό έργο η χωροθέτηση του γηπέδου»

«Η χωροθέτηση του γηπέδου του Παναθηναϊκού αποτελεί ένα μείζον αναπτυξιακό έργο για την Αθήνα που αλλάζει τις συνθήκες λειτουργίας της πρωτεύουσας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος, ύστερα από συνάντηση με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Δημήτρη Μπαλτάκο


«Η χωροθέτηση του γηπέδου του Παναθηναϊκού αποτελεί ένα μείζον αναπτυξιακό έργο για την Αθήνα που αλλάζει τις συνθήκες λειτουργίας της πρωτεύουσας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος, ύστερα από συνάντηση με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Δημήτρη Μπαλτάκο. Μάλιστα, ανακοινώθηκε και επίσημα η σύσταση ομάδας έργου για τη σύνταξη πρότασης αναθεώρησης του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, για χωροθέτηση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδί.

Όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση, η ομάδα εργασίας θα απαρτίζεται από εκπροσώπους όλων των συναρμόδιων υπουργείων, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, καθώς επίσης και από διακεκριμένα μέλη της Παναθηναϊκής οικογένειας. Η ομάδα εργασίας θα αποτελείται από τρεις υποεπιτροπές: νομικής τεκμηρίωσης και στήριξης, τεχνικού, αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, και την επιτροπή οικονομικής αξιολόγησης του σχεδίου.

Μέχρι τον Σεπτέμβρη αναμένεται η ολοκλήρωση της σύνταξης της πρότασης, η οποία θα περιλαμβάνει και τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), η οποία θα συνοδεύει την αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας. Ενώ, μέχρι το φθινόπωρο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί συνολικά η διαδικασία της αναθεώρησης του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας.

«Η χωροθέτηση του γηπέδου του Παναθηναϊκού αποτελεί ένα μείζον αναπτυξιακό έργο για την Αθήνα που αλλάζει τις συνθήκες λειτουργίας της πρωτεύουσας. Έχει σαφέστατα αναπτυξιακό χαρακτήρα με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά το βασικό είναι ότι έχει θετικό περιβαλλοντικό ισοζύγιο. Θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής συνολικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος.

Ξεκαθάρισε ότι «στόχος είναι να δημιουργηθεί η ασφάλεια για τις υποδομές, έτσι ώστε οι επιλογές να είναι περιβαλλοντικά και χωροταξικά ωφέλιμες». Έκανε λόγο δε, «για τη δημιουργία ολοκληρωμένου σχεδιασμού, ασφάλειας επιλογών, βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Ενώ, όσον αφορά την απόφαση του ΣτΕ για τη διπλή ανάπλαση, η οποία έχει καταπέσει, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι έχει πολλά σημεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τεκμηρίωση της βάσης της νέας πρότασης.

«Η πρόταση της κυβέρνησης για το γήπεδο του Παναθηναϊκού το τοποθετεί ως λύση του προβλήματος και όχι ως το πρόβλημα αυτό κάθε αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Δημήτρης Μπαλτάκος, επισημαίνοντας ότι «πρόκειται να είναι θετικό όχι μόνο για τους φίλους του Παναθηναϊκού, αλλά για όλους του πολίτες της Αθήνας». Όπως έκανε γνωστό, θα δημιουργηθεί φόρουμ προκειμένου όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους, έτσι ώστε το έργο να αποκτήσει μεγαλύτερο λαϊκό έρεισμα.

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση του έργου, ο κ. Φάμελλος προανήγγειλε για το προσεχές διάστημα συναντήσεις με τον Δήμο Αθηναίων, αλλά και την Περιφέρεια. Σημειώνεται ότι το Ρυθμιστικό Σχέδιο περιλαμβάνει την τετραπλή ανάπλαση που θα εμπεριέχει την αλλαγή των χρήσεων για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, την ανάπλαση της περιοχής του Βοτανικού, της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, του εμπορικού κέντρου της Αθήνας και του μητροπολιτικού πάρκου στο Γουδί, ενώ για κάθε έργο πρόκειται να δημιουργηθούν και οι αντίστοιχες Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)