to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:29 | 26.05.2023

Οικονομία

Με τον νόμο Κατσέλη: Πώς έσωσε το σπίτι της από τον πλειστηριασμό μητέρα δύο ανήλικων παιδιών

Το Ειρηνοδικείο Πύργου αποφάσισε τη διαγραφή οφειλής 845.000 ευρώ που κληρονόμησε από τον αποθανόντα σύζυγό της, προστατεύοντας την κατοικία της


Μια απόφαση με τεράστιο κοινωνικό και νομικό αντίκτυπο για τους πλειστηριασμούς, που απειλούν 700.000 νοικοκυριά σε ολόκληρη τη χώρα, έλαβε το Ειρηνοδικείο Πύργου.

Όπως γράφει το patrisnews.com, με πρόσφατη απόφασή του, στο πλαίσιο εκδίκασης αίτησης του Ν. 3869/2010 (Ν. Κατσέλη), το δικαστήριο απάλλαξε τη σύζυγο υπερχρεωμένου οφειλέτη - η οποία αποδέχθηκε την κληρονομιά του αποθανόντος συζύγου της - από οφειλές ύψους 845.000 εκ του συνολικού ποσού των 932.000 ευρώ. Έτσι, η σύζυγος και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών έχει πλέον την υποχρέωση να αποπληρώσει μόνο το ποσό των 87.000 ευρώ σε χρονικό διάστημα είκοσι ετών. Με αυτό τον τρόπο προστατεύθηκε η κύρια κατοικία που ανήκε στο σύζυγό της και περιήλθε σε αυτήν μετά το θάνατό του.

Ο δικηγόρος Νίκος Θ. Λαϊνόπουλος που χειρίστηκε την υπόθεση δήλωσε ότι «το δικαστήριο έκρινε ότι δικαιολογημένα η σύζυγος προέβη σε αποδοχή της υπερχρεωμένης κληρονομιάς του αποθανόντος συζύγου της και κατ’ επέκταση και σε αποδοχή των υπέρογκων χρεών του, αφενός μεν, επειδή η ίδια δεν είχε καμία απολύτως συμμετοχή στην υπερχρέωση του συζύγου της, αφετέρου δε, επειδή σε περίπτωση αποποίησης, θα αντιμετώπιζε στεγαστικό πρόβλημα η ίδια και τα δύο ανήλικα τέκνα της, έλαβε δε υπόψη του και τις δυσμενείς ψυχολογικές συνθήκες τις οποίες αντιμετώπισε με τον αιφνίδιο θάνατο του συζύγου της και την ανάγκη να διατηρηθεί η κατοικία στην οποία πάντοτε κατοικούσε με την οικογένειά της».

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)