to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:15 | 24.01.2023

Πολιτική

Ώρα αποκαλύψεων: Τον φάκελο Ράμμου με τα στοιχεία των παρακολουθούμενων θα ανοίξει ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή

Ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να ανέβει στο βήμα της Βουλής την Τετάρτη γνωστοποιώντας τα ονόματα που βρίσκονταν στο φάκελο που έλαβε από την ΑΔΑΕ κατά τη συνάντησή του με τον Χρ. Ράμμο σήμερα, Τρίτη, το πρωί -«Το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι» δήλωσε με νόημα - Στις 6 το απόγευμα συναντά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, αποστείλει και στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς τον ίδιο απόρρητο φάκελο καθώς και στον πρόεδρο της Βουλής


(φωτ.: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Παρέμβαση στη Βουλή θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας την Τετάρτη, στον απόηχο της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, και ενώ στις 6 το απόγευμα σήμερα, Τρίτη, συναντά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα πει από το βήμα της Βουλής τα ονόματα των οποίων η παρακολούθηση από την ΕΥΠ επιβεβαιώθηκε μετά από τους ελέγχους που διενήργησε η ΑΔΑΕ.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, σε ερώτησή του για το αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο του φακέλου, πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν τα εξής:

«Ο Αλεξης Τσίπρας τόσους μήνες έχει χειριστεί το θέμα απολύτως θεσμικά και δε πρόκειται να πει ονόματα ούτε στο πεζοδρόμιο ούτε στα τηλεοπτικά στούντιο, παρά μόνο όπως οφείλει από το βήμα της Βουλής στο ναό της δημοκρατίας. Αύριο αναμένεται να λάβει το λόγο και να τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου για την υγεία στην ολομέλεια».

Η συνάντηση με Ράμμο

Κρατώντας φάκελο στα χέρια βγήκε ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Τρίτης από την συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, με τον οποίον συναντήθηκε για δεύτερη φορά.  

O φάκελος που κρατούσε στα χέρια του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φανερώνει με σαφήνεια πως στην διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται τεκμήρια για τις παρακολουθήσεις που διενήργησε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. 

Πιθανότατα, ο φάκελος που έχει πλέον στην κατοχή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, περιέχει τα στοιχεία που προέρχονται από τις έρευνες που διενήργησε η ΑΔΑΕ το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου στις εταιρίας τηλεφωνίας Vodafone, Cosmote και Wind, εξετάζοντας τα αρχεία που είναι υποχρεωμένες να διατηρούν οι εταιρίες με τα αιτήματα επισυνδέσεων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ο ίδιος κατά την έξοδό του από τα γραφεία της Αρχής προχώρησε σε μία δήλωση με μεγάλο συμβολισμό. Δανειζόμενος την ιστορική φράση του Ελευθέριου Βενιζέλου, δήλωσε με νόημα στους εκπροσώπους του Τύπου: «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι».

Μετά την – πιθανολογούμενη – απόδοση των στοιχείων αυτών στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι σαφές ότι αποκτά διαφορετικό περιεχόμενο και μεγάλη πολιτική σημασία η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παρά το γεγονός ότι οι αρμοδιότητες του θεσμού της προεδρίας είναι συνταγματικά περιορισμένες αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συνομιλία ανάμεσα στους δύο αυτούς θεσμικούς παράγοντες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  ενώ είναι καταιγιστικές οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει την αποστολή της συγκάλυψης, προκειμένου να διαφύγει των ευθυνών του.

Έστειλε στον Τασούλα φάκελο με την ένδειξη «απόρρητο»

Το μεσημέρι ο Κώστας Τασούλας έλαβε έναν φάκελο με την ένδειξη «απόρρητο» από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μέσα στον φάκελο είναι η έκθεση της ΑΔΑΕ σχετικά με τα ευρήματα των ελέγχων της Αρχής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να είναι ο ίδιος φάκελος που παρέλαβε το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας από τον ίδιο τον  Χρήστο Ράμμο  κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Ο  πρόεδρος της ΑΔΑΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποστείλει και στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς τον ίδιο απόρρητο φάκελο.​

Υπενθυμίζεται πως λίγες μέρες πριν, η πλειοψηφία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής απέρριψε το αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ να ενημερώσει για τα αποτέλεσμα των ερευνών όσον αφορά στις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ, όπως το Σύνταγμα ορίζει αλλά ακόμα και ο εκτρωματικός νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Επίσης να σημειώσουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί την Ανεξάρτητη Αρχή στις 7 Δεκεμβρίου του 2022 και παρέδωσε στον Χρήστο Ράμμο επιστολή με την οποία ζητά,  όπως ορίζει ο νόμος, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ενημερωθεί για τις άρσεις απορρήτου που έγιναν τα τελευταία 3 χρόνια και αφορούν πολιτικούς, δημοσιογράφους, δικαστικούς και αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με πληροφορίες από: Αυγή, Έθνος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)