to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:32 | 07.02.2019

Πολιτική

Με τον φακό του Left.gr: Προκλήσεις και προτάσεις για το Ασφαλιστικό Σύστημα

Οι θεαματικά μειωμένες εισφορές που καταβάλλει από την 1/1/2017 (μετά τη δημιουργία του ΕΦΚΑ) η συντριπτική πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών και η επικείμενη ρύθμιση των οφειλών σε έως 120 δόσεις, μονοπώλησαν την εκδήλωση που οργάνωσε ο τομέας Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ


Φωτογραφία - βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας
 
 

Οι θεαματικά  μειωμένες εισφορές που καταβάλλει από την 1/1/2017 (μετά τη δημιουργία του ΕΦΚΑ)  η συντριπτική πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών και η επικείμενη ρύθμιση των οφειλών σε έως 120 δόσεις,  μονοπώλησαν την εκδήλωση που οργάνωσε ο τομέας Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, την Τετάρτη στο ΕΒΕΑ,  με ομιλητή τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο και συντονιστή  το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και  υπεύθυνο του τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης του κόμματος Νίκο Σκορίνη. Στην εκδήλωσε παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των ΜΜΕ (ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ), Επιμελητηρίων και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος.

Ο Τ. Πετρόπουλος επισήμανε τον κίνδυνο επιστροφής στις παλιές εισφορές και στα λουκέτα,  σε περίπτωση απόσχισης των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων από τον ΕΦΚΑ, όπως κάποιοι διεκδικούν ζητώντας την κατάργηση του ν. 4387/16.

Και απόσπασε την απόλυτη αποδοχή όσων συμμετείχαν όταν είπε συγκεκριμένα : «Πολλοί επιχαίρουν από την προσδοκία ότι θα διαλυθεί ο ΕΦΚΑ στα εξ ων συνετέθη, θα ξαναγίνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες ασφαλισμένοι του πρώην ΟΑΕΕ, του ΤΕΒΕ, με τις μεγάλες εισφορές και τις μεγάλες κλίμακες, δηλαδή ότι θα επανέλθουν οι εισφορές των 800 ευρώ, που έκλειναν τα μαγαζιά. Δεν ξέρω ποιος μπορεί να …χαίρεται με αυτή την προοπτική».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)