to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Με τον φακό του Left.gr: Ανάμεσα στις γαλλικές και τις γερμανικές εκλογές - οι προοπτικές για την Ευρώπη

Η πρώτη εκδήλωση του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών (ΕΝΑ) είχε ως θέμα τις Γαλλικές και τις Γερμανικές εκλογές που αναπόφευκτα επηρεάζουν συνολικά την Ευρώπη. Άλλωστε, Γαλλία και Γερμανία ήταν ανέκαθεν οι καταλύτες του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Το Left.gr ήταν εκεί...


Το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών (ΕΝΑ) άρχισε τη δράση του την Πέμπτη 25 Μαΐου. Στόχος του ινστιτούτου είναι η διερεύνηση εναλλακτικών πολιτικών για την Ελλάδα και την Ευρώπη και πώς αυτές μπορούν να είναι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες. Το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών είναι μια ανεξάρτητη, ανοιχτή και δημοκρατική πρωτοβουλία νέων κατά βάση επιστημόνων. Η βασική αναφορά για το Iνστιτούτο είναι ο αριστερός και εν γένει προοδευτικός χώρος.

Η πρώτη εκδήλωση του ΕΝΑ είχε ως θέμα τις Γαλλικές και τις Γερμανικές εκλογές που αναπόφευκτα επηρεάζουν συνολικά την Ευρώπη. Άλλωστε, Γαλλία και Γερμανία ήταν ανέκαθεν οι καταλύτες του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Από την εκδήλωση αυτή παρουσιάζουμε δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις ομιλίες των Axel Troost, του αντιπροέδρου του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), και του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καπόπουλου.

Ο Γιώργος Καπόπουλος στην παρέμβασή του τόνισε ότι ο πραγματικός κίνδυνος για την ΕΕ και τη συνοχή της βρίσκεται στην πολιτική και οικονομική κρίση στην Ισπανία και ιδίως στην Ιταλία.

Ο Axel Troost από την πλευρά του στην ομιλία του τόνισε ότι το μέγα πρόβλημα της Ε.Ε. είναι οι πολιτικές λιτότητας και ότι χρειάζεται επειγόντος ένα οικονομικό επεκτατικό πρόγραμμα.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντιπρόεδρος του Die Linke: Ο κ. Σόιμπλε πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με τον φακό του Left.gr: Κοινωνίες της γνώσης και ψηφιακή τεχνολογία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)