to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Με την τρόικα ή με τις καθαρίστριες;

Ένας συνταξιούχος, όταν τους πήρε το μάτι του να μπαίνουν στο υπουργείο, τους πέταξε κέρματα -κάτι πεντάλεπτα και δίλεπτα έριξε ο άνθρωπος, προφανώς δεν τους είχε για παραπάνω.


Ύστερα οι υπάλληλοι που με απαίτησή τους έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και οι καθαρίστριες, που επίσης με απαίτησή τους απολύθηκαν, έκαναν κλοιό και τους υποχρέωσαν να βγουν από το υπουργείο Οικονομικών σαν ποντίκια -στο υπόγειο κι από 'κεί στο διπλανό κτήριο κι από 'κεί διαφυγή με πολυάριθμη συνοδεία. Ενώ τους αποκαλούσαν εν χορώ δολοφόνους και τους καλούσαν να πάρουν τα Μνημόνια και να φύγουν από 'δώ.

Είχαμε δει δηλαδή μέχρι τώρα τη σκληρή τρόικα, την ανάλγητη τρόικα, την απαιτητική τρόικα. Χθες είδαμε και την κυνηγημένη τρόικα. Είδαν εν ολίγοις λίγο τον Χριστό φαντάρο οι επίλεκτοι των δανειστών. Απεδείχθη μάλιστα ότι δεν είναι μόνο τρόικα καταδρομέων, εναντίον καθαριστριών και υπαλλήλων, αλλά και τρόικα δρομέων όταν τους παίρνουν στο κυνήγι καθαρίστριες και υπάλληλοι. Και με το θεαματικό τους σπριντ έδειξαν επίσης ότι δεν επιλέχτηκαν τυχαία από τους δανειστές και τους οργανισμούς ανθρωποφάγων του ωραίου μας κόσμου, αλλά με κριτήρια τη σκληρότητα αφ' ενός και την ταχύτητα και την ευελιξία αφ' ετέρου.

Ωραία όλα αυτά και συμβολικώς απολαυστικά. Και φυσικά στην αναμέτρηση ανάμεσα στις απολυμένες καθαρίστριες και στην εργαζόμενη και παχυλά αμειβόμενη τρόικα είμαστε με τις καθαρίστριες. Να απολυθεί η τρόικα και να προσληφθούν οι καθαρίστριες -δεν είναι απολύτως ηθικό; Αυτό όμως σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να απολύσει τους υπαλλήλους των δανειστών -η ελληνική κυβέρνηση. Κι επειδή η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δέχεται, καλοδέχεται, υποδέχεται, αποδέχεται την τρόικα και την εξουσία της, αλλά απολύει καθαρίστριες και θέτει υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα όπως αυτή εντέλλεται, ανάγκη πάσα να απολυθεί η ελληνική κυβέρνηση. Λογικό δεν είναι;

Συνεπώς, αγαπητές καθαρίστριες και αγαπητοί απολυμένοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και χρεωκοπημένοι, μην τα βάζετε με την τρόικα. Το ορθόν είναι τόσο τα κέρματα -συμβολικώς εννοείται, μην κατηγορηθούμε και ως άκρο- όσο και τα συνθήματα να πάρουν τα Μνημόνια και να φύγουν από 'δώ να στραφούν εναντίον της δικής μας τρόικας. Σαμαρά - Βενιζέλου - Στουρνάρα. Αυτοί να απολυθούν πάραυτα. Και μάλιστα χωρίς αποζημίωση. Και τότε θα πάει στο σπίτι του και ο Τόμσεν με την παρέα του...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)