to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Με την Αριστερά για την κοινωνία

Η δική μας Αριστερά, σε συμπαράταξη με δημοκράτες και προοδευτικούς, παρουσιάζει ένα μοντέλο ανάπτυξης και σταθεροποίησης μακριά από τα μεγασυμφέροντα, ντόπια και ξένα, και πέρα από τα παίγνιά τους, που μαζί με τους προθύμους τους χρεοκόπησαν τη χώρα μας


Λίγα 24ωρα πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές η επανασυσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ και των προοδευτικών συμπολιτών μας προχωρά δυναμικά και ψήφο - ψήφο θα αναμετρηθεί με τη δεξιά προσπάθεια παλινόρθωσης των πιο χρεοκοπημένων πολιτικών.

Με το κεφάλι ψηλά, οι δυνάμεις της Αριστεράς, που διεκδικεί, ενώνει, πραγματώνει πολιτικές, χωρίς να περιορίζεται σε συνθήματα και δογματισμούς, ζητεί από τους συμπολίτες μας να επιλέξουν τη συνέχεια - ανανέωση της διακυβέρνησης με το πρόγραμμά μας, για να ολοκληρωθεί η πορεία ανάταξης και στερέωσης της χώρας μας.

Ένα χρόνο μετά την έξοδο από την επώδυνη δεκαετή μνημονιακή περίοδο, με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μόνο τέσσερα χρόνια να επιτυγχάνει μείζονα αποτελέσματα εκεί που οι “ιδιοκτήτες” Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ απέτυχαν πολλαπλώς, ζητάμε τη στήριξη του κόσμου για το αύριο όλων μας.

Το μπαράζ καταστρεπτικής προπαγάνδας από τη Νέα Δημοκρατία και η ασθμαίνουσα παρακολούθησή της από το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν μπορούν να σβήσουν τα αποτελέσματα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον τόπο και την κοινωνία.

Η σημαντική μείωση της ανεργίας, η συστηματική στήριξη των αδυνάμων και των μικρομεσαίων, τα ουσιαστικά βήματα σε Υγεία, Παιδεία, δικαιώματα και πολλά άλλα είναι βασικά δείγματα γραφής για τη δική μας Αριστερά.

Παρά τον οδυνηρό συμβιβασμό του 2015 (που όμως επιδοκίμασαν με την ψήφο τους οι πολίτες στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015), ο ΣΥΡΙΖΑ με σχέδιο, πρόγραμμα, επιμονή και σταθερότητα έφερε τη χώρα στο σημερινό ξέφωτο.

Σήμερα η Ελλάδα, στηριγμένη στο γερό “μαξιλάρι” των περίπου 40 δισ. ευρώ, που με κόπο και θυσίες έβαλε στην άκρη, μπόρεσε να βγει στις αγορές με πολύ χαμηλά επιτόκια στο δεκαετές ομόλογο, όταν ο πολύς κύριος Στουρνάρας, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μιλούσαν συνεχώς για καταστροφή, για μη έξοδο στις αγορές και για τον κορσέ της προληπτικής γραμμής στήριξης!

Τώρα βέβαια μας λένε παραμύθια, όπως ότι οι αγορές “ψηφίζουν” Μητσοτάκη, ξεχνώντας ότι μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες μας έλεγαν φανατικά ότι έρχεται... νέο Μνημόνιο! Με δεδομένη την μπαταρισμένη στα δεξιά - ακροδεξία Νέα Δημοκρατία στα περισσότερα θέματα, όπως η ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού, τα δικαιώματα και άλλα, η Αριστερά αναδεικνύεται σήμερα στη χώρα μας ως η ισχυρή, μαζική, δημοκρατική, προοδευτική, οικολογική δύναμη, που μπορεί και προχωράει μπροστά, απέναντι στην προσπάθεια συντηρητικής παλινόρθωσης που βεβαίως εκδηλώνεται και στο ευρωπαϊκό πεδίο.

Με την εκδηλωμένη, έστω “συγκαλυμμένα”, πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας για άγρια ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού, αλλά και της Υγείας και της Παιδείας, και με προφανή τον σχεδιασμό της για αποδυνάμωση του Δημοσίου, πολύ περισσότερο όταν υπερασπίζεται το 5 προς 1 (!) ενώ μας υπόσχεται μερικές προσλήψεις... αστυνομικών, η απάντησή μας είναι αυτονόητα με την Αριστερά και το κοινωνικό πρόγραμμά της. Ας τολμήσουν να μας απαντήσουν για τις προσλήψεις σε Παιδεία, Υγεία που έκανε και προγραμματίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν περιμένουμε, βέβαια, απαντήσεις, γιατί δεν μπορούν να “μιλήσουν” ούτε για τα... διόδια που θέλησε να αυξήσει, εδώ και τώρα, η Αττική Οδός. Εκτός των άλλων, είχαμε και την, πρωτοφανή για τη μεταπολιτευτική δημοκρατία μας αποφυγή του κυρίου Μητσοτάκη για διάλογο με τους επικεφαλής των κομμάτων, έστω με τον κύριο Τσίπρα, ομολογώντας έτσι την παιδαριώδη μέθοδο αποσιώπησης των πραγματικών σχεδίων του. Προχθές, με τόλμη, ο πρωθυπουργός πήγε σε έναν έντονο διάλογο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ δείχνοντας την πληρότητα των επιχειρημάτων του, αλλά και την ετοιμότητά του στην όποια αντιπαράθεση. Το τέλος του εμπάργκο από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρότι άργησε (έπρεπε να γίνει πολύ πριν από τις ευρωεκλογές), έγινε τελικά με τρόπο θετικό για την ποιότητα του διαλόγου στον τόπο μας, αλλά και για την προσπάθεια πλουραλισμού σε όλα τα ΜΜΕ.

Η Αριστερά, μαζί με όσες προοδευτικές - οικολογικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών και σχεδιάζουν την επόμενη μέρα στη χώρα και την Ευρώπη, είναι το πραγματικό αποκούμπι του λαού μας, είναι το πραγματικό πολιτικό στήριγμα και έκφραση της κοινωνίας μας. Η δική μας Αριστερά, σε συμπαράταξη με δημοκράτες και προοδευτικούς, παρουσιάζει ένα μοντέλο ανάπτυξης και σταθεροποίησης μακριά από τα μεγασυμφέροντα, ντόπια και ξένα, και πέρα από τα παίγνιά τους, που μαζί με τους προθύμους τους χρεοκόπησαν τη χώρα μας.

Εμπρός, λοιπόν, (και) με την ψήφο μας να πάμε μπροστά, για να ζήσουμε καλύτερα, ενωμένοι και αλληλέγγυοι.

Με λογισμό και μ' όνειρο, με τις αξίες και το πρόγραμμά μας, με τους αγώνες και τις ιδέες μας, να υπερασπιστούμε και να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος, να εργαστούμε για την εμβάθυνση της δημοκρατίας στη χώρα μας και την Ευρώπη, σταθερά για την ειρήνη στην περιοχή μας και τον κόσμο.

* Ο Δημήτρης Στούμπος είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην Α' Αθηνών

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)