to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:57 | 27.01.2014

Κοινωνία

Με την ανοχή της ΕΛΑΣ: Οι χρυσαυγίτες στον τόπο του εγκλήματος

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εκκωφαντική ολιγωρία της Αστυνομίας κατά την προκλητική επανεμφάνιση των νεοναζί στο Κερατσίνι, επανεμφάνιση που συνοδεύτηκε από βεβήλωση της μνήμης του Παύλου Φύσσα και δολοφονική επίθεση στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι «Ρεσάλτο» - Σε συγκέντρωση και πορεία στο Κερατσίνι την Παρασκευή 31 Γενάρη στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα καλεί ο Αντιφασιστικός συντονισμός της περιοχής - Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Μ. Γιαννακάκη της ΔΗΜΑΡ


Έρευνα για την προκλητική ολιγωρία της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την επανεμφάνιση των χρυσαυγίτικων ταγμάτων εφόδου ζητούν με ερώτηση προς τον Ν. Δένδια τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Β. Κατριβάνου, Δ. Τσουκαλάς και Θ. Δρίτσας). Όπως αναφέρουν, σύμφωνα με μαρτυρία του πρώην δημοτικού συμβούλου της περιοχής Δημήτρη Καρακώστα στην τηλεοπτική εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” (26.1.2014), περιπολικό και αστυνομική δύναμη από την περιοχή του Περάματος παρακολουθούσε τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής ήδη από το ξεκίνημά της. Η Αστυνομία, συνεπώς, είχε πλήρη γνώση των κινήσεων της ομάδας. Εντούτοις, όπως προκύπτει από το βίντεο της επίθεσης (δείτε ολόκληρο το βίντεο), που αναρτήθηκε στον διαδικτυακό τόπο του Ρεσάλτο και την ιστοσελίδα ΟΜΝΙΑ, καθώς και από μαρτυρίες αυτοπτών, η αστυνομική δύναμη δεν παρενέβη: ούτε προληπτικά, προκειμένου να αποτρέψει την επίθεση, ούτε όμως και κατασταλτικά, κατά την εκδήλωση δηλαδή της επίθεσης, η οποία διήρκεσε περίπου ένα τέταρτο

«Η απομόνωση της επικίνδυνης θεωρίας των 2 άκρων που υιοθετείται  και από το κυβερνητικό επιτελείο, η έμπρακτη εφαρμογή των νόμων από την Πολιτεία και η συγκρότηση ενός  πλατιού αντιφασιστικού μετώπου αποτελούν τις προϋποθέσεις καταπολέμησης του ναζιστικού φαινομένου και των εκφραστών του» τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκκωφαντική απουσία της Ελληνικής Αστυνομίας» κατά την χρυσαυγίτικη επίθεση στο «Ρεσάλτο» διαπιστώνει και η Μ. Γιαννακάκη, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, η οποία καλέι τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ταυτοποίηση των προσώπων των δραστών.

Στη γειτονιά του Παύλου δε θα περάσει ο φασισμός

Η οικογένεια του δολοφονηθέντα θεωρεί την επανεμφάνιση των νεοναζί ως βεβήλωση της μνήμης του Παύλου Φύσσα και ως απειλή εναντίον της. Η τελευταία πρόκληση της χρυσαυγίτικης συμμορίας προστίθεται σε πρόσφατες εμφανίσεις της στο δημόσιο χώρο.Την προηγούμενη εβδομάδα αντίστοιχη κινητοποίηση της νεοναζιστικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε και στις περιοχές της Νίκαιας και του Κορυδαλλού, στο πλαίσιο της οποίας γράφτηκαν φασιστικά συνθήματα σε αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο του Κορυδαλλού - και πάλι χωρίς την παραμικρή όχληση απο την πλευρά της Αστυνομίας. Επίσης, τη βεβήλωση των γραφείων της από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει και η ΚΟΒ Περάματος του ΚΚΕ.

Όπως τονίζει ο Αντιφασιστικός συντονισμός της περιοχής, «η προσπάθεια των δολοφόνων να ξαναπατήσουν το πόδι τους τις γειτονιές του Κερατσινίου,  της Δραπετσώνας και των τριγύρω περιοχών θα πέσει στο κενό γιατί θα μας βρουν όλους απέναντι τους»! Καλεί σε συγκέντρωση και πορεία στο Κερατσίνι την Παρασκευή 31 Γενάρη, στις 18:00, στην οδό Π. Τσαλδάρη στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Στην κινητοποίηση  καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου- Δραπετσώνας που κάνει επίσης λόγο για προκλητική ολιγωρία της αστυνομίας να επέμβει στην περιοχή. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)