to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:37 | 12.02.2023

Πολιτική

Με την αμαρτωλή Marc φτιάχνουν κλίμα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ - Αυτοσυγκράτηση συστήνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Λίγη αυτοσυγκράτηση από όσους επιμένουν να προβάλουν και να επικαλούνται μετρήσεις της Marc που ελέγχεται από τον οικονομικό εισαγγελέα για εικονικά τιμολόγια με… χωματουργικές εταιρίες για μετρήσεις κοινής γνώμης, δεν θα έβλαπτε», σχολιάζει δηκτικά η Κουμουνδούρου - «Πρόκληση η δημοσκόπηση Marc για το Πρώτο Θέμα όταν η Δικαιοσύνη εξετάζει οικονομικά της σκάνδαλα», τονίζουν ο Παύλος Πολάκης και ο Μάριος Κάτσης σε κοινή τους ανακοίνωση


Αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις επαναληπτικές εκλογές, προεξοφλεί η δημοσκόπηση της Marc που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα». 

Σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα της Marc, η οποία αποτύπωσε, υποτίθεται, την πρόθεση ψήφου των πολιτών και στις δύο κάλπες που πιθανόν θα στηθούν το προσεχές διάστημα, «το κυβερνών κόμμα αποσπά ήδη από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής ισχυρό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, εφάμιλλο με τη διαφορά (8,35%) που χώριζε τη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουλίου του 2019».

Στην αναγωγή επί των εγκύρων στην πρώτη αναμέτρηση καταγράφεται στις 7,7 ποσοστιαίες μονάδες, σε περίπτωση επαναληπτικής εκλογής, η οποία θα προκληθεί εξαιτίας της αδυναμίας σχηματισμού βιώσιμου κυβερνητικού σχήματος, ανεβαίνει στις εννέα μονάδες -γεγονός, το οποίο οδηγεί στο αυθαίρετο συμπέρασμα ότι η τελική διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία είναι πολύ πιθανό να καταλήξει σε διψήφιο ποσοστό.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν θα έβλαπτε

Καυστικό σχόλιο δημοσιοποίησε την Κυριακή το μεσημέρι το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, θυμίζοντας τη σκανδαλώδη δραστηριότητα της εταιρείας:

Όχι ότι έχει τόσο μεγάλη αξία, μετά το φιάσκο στις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων στην Κύπρο, αλλά λίγη αυτοσυγκράτηση από όσους επιμένουν να προβάλουν και να επικαλούνται μετρήσεις της Marc που ελέγχεται από τον οικονομικό εισαγγελέα για εικονικά τιμολόγια με… χωματουργικές εταιρίες για μετρήσεις κοινής γνώμης, δεν θα έβλαπτε.​

«Πρόκληση η δημοσκόπηση Marc για το Πρώτο Θέμα όταν η Δικαιοσύνη εξετάζει οικονομικά της σκάνδαλα»

Σφοδρή αντίδραση από τον Παύλο Πολάκη και τον Μάριο Κάτση, ξεσήκωσε η δημοσκόπηση της Marc, οι οποίοι προχώρησαν σε κοινή δήλωση.

Με μία δόση ειρωνείας, οι τομεάρχες Διαφάνειας και Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζουν πως «την ημέρα που η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος ξεκίνησε έρευνα -σύμφωνα με την «ΕφΣυν»- για τα εικονικά τιμολόγια της εταιρείας Marc με την σκοτεινή εταιρία χωματουργικών Ιόνια Τεχνική κατόπιν της αναφοράς μας στον αρμόδιο Εισαγγελέα, συνιστά πρόκληση να δημοσιεύει δημοσκόπηση περί… (δήθεν) αυτοδυναμίας του κ. Μητσοτάκη».

Η δημοσκόπηση της Marc έγινε για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος που, σύμφωνα με αποκάλυψη του Documento το 2019, έχει «τον ίδιο αφανή χρηματοδότη με τις επιχειρήσεις της συζύγου του (πρωθυπουργού)».

«Το βέβαιο είναι πως οι υποκλοπές και οι «κατά παραγγελία» δημοσκοπήσεις δεν συνδέονται μόνο με εικονικά τιμολόγια χωματουργικών εταιρειών- φάντασμα, αλλά αποτελούν πυλώνα του καθεστώτος Μητσοτάκη στην άθλια προσπάθειά του να φαλκιδεύσει τη Δημοκρατία και να χειραγωγήσει όσους ψηφοφόρους μπορεί», σχολιάζουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Παύλου Πολάκη και Μάριου Κάτση

Τη δημοσκόπηση της Marc για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»… τη βλέπει η Κύπρος και γελά!

Μετά από ένα ακόμα φιάσκο των εταιρειών δημοσκοπήσεων που συνδέονται με τις ελλαδικές στην Κύπρο, οι οποίες έπεσαν έξω μόνο 12 ποσοστιαίες μονάδες (!), ίσως δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε με τα ευρήματα τους αλλά να περιμένουμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού που πλησιάζει.

Ωστόσο την ημέρα που η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος ξεκίνησε έρευνα -σύμφωνα με την «ΕφΣυν»- για τα εικονικά τιμολόγια της εταιρείας Marc με την σκοτεινή εταιρία χωματουργικών Ιόνια Τεχνική κατόπιν της αναφοράς μας στον αρμόδιο Εισαγγελέα, συνιστά πρόκληση να δημοσιεύει δημοσκόπηση περί… (δήθεν) αυτοδυναμίας του κ. Μητσοτάκη και μάλιστα στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα που έχει τον ίδιο αφανή χρηματοδότη με τις επιχειρήσεις της συζύγου του. Προφανώς, ο κ. Γεράκης «ποντάρει τα ρέστα του» αναφορικά με τις εκκρεμότητες που έχει με τη δικαιοσύνη και τις φορολογικές αρχές. Συνιστούμε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.

Το βέβαιο είναι πως οι υποκλοπές και οι «κατά παραγγελία» δημοσκοπήσεις δεν συνδέονται μόνο με εικονικά τιμολόγια χωματουργικών εταιρειών- φάντασμα, αλλά αποτελούν πυλώνα του καθεστώτος Μητσοτάκη στην άθλια προσπάθειά του να φαλκιδεύσει τη Δημοκρατία και να χειραγωγήσει όσους ψηφοφόρους μπορεί. Αυτή είναι η τοξική σκιά με την οποία οδηγούμαστε στις πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολίτευσης και είναι ευθύνη της κυβέρνησης αποκλειστικά.

Στο δίλημμα των επερχόμενων εκλογών «Δημοκρατία ή Μητσοτάκης» η απάντηση του ελληνικού λαού θα είναι ξεκάθαρη και εκκωφαντική, ούτως ώστε η Δικαιοσύνη να αποκατασταθεί παντού!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)