to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:44 | 14.05.2019

Αυτοδιοίκηση

Με την Αγγέλικα Σαπουνά για ένα «Γαλάτσι από Κοινού» (βίντεο)

Στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, το Left.gr συνεχίζει τη σειρά συνεντεύξεων με υποψηφίους δημάρχους που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπαίνουν στη μάχη αυτή με συγκεκριμένες προτεραιότητες για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες. Στην κάμερα του Άγγελου Καλοδούκα μιλάει η Αγγέλικα Σαπουνά, υποψήφια δήμαρχος Γαλατσίου


Συνέντευξη-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

Παρακολουθήστε εδώ, όλες τις συνεντεύξεις του Left.gr στο πλαίσιο της συζήτησης για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η Αγγέλικα Σαπουνά γεννήθηκε το 1964. Σπούδασε στην Αθήνα, στο Στρασβούργο και το Παρίσι και από το 2008 ζει στο Γαλάτσι με το 16χρονο σήμερα γιο της. Είναι φιλόλογος στη δημόσια Μέση Εκπαίδευση, διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Πολιτικής της Εκπαίδευσης, αιρετή περιφερειακή σύμβουλος με τη Δύναμη Ζωής της Ρένας Δούρου από το 2014 και Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών από το 2017.

Με τα κοινά ασχολείται από τα νεανικά της χρόνια. Μέλος του Δημοκρατικού Αγώνα Φιλοσοφικής Αθηνών (1982 – 1985) και του ΚΚΕ Εσωτερικού – Ανανεωτική Αριστερά (1986 – 1989), στρατεύθηκε στην Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά - ΑΚΟΑ (1998 – 2013), της οποίας διετέλεσε εκπρόσωπος στην Εκτελεστική Γραμματεία του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (2004 – 2009) και Συντονίστρια (2012 – 2013). Εκ των ιδρυτικών μελών του ΣυΡιζΑ,  Συντονίστρια της Θεματικής Επιτροπής Παιδείας (2010 – 2012) και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής (2013 - 2015). Συνεργάτις των βουλευτών του ΣυΡιζΑ Γιάννη Μπανιά και Θεανώς Φωτίου, καθώς και των Υπουργών Παιδείας Τάσου Κουράκη και Νίκου Φίλη. Συμμετείχε στην Επιτροπή του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τη μεταρρύθμιση του Λυκείου (2016 – 2017).

Όπως τονίζει η ίδια:

«Η υποψηφιότητά μου για το δήμο Γαλατσίου προέκυψε ως επακόλουθο του ενδιαφέροντός μου για το χώρο όπου ζω και όπου μια εκπληκτική ομάδα συμπολιτών μου, γνωστοί από τους αγώνες τους για την αριστερά, τον πολιτισμό, τους ελεύθερους δημόσιους χώρους και το περιβάλλον, μου έκαναν την τιμή να με προτείνουν ως επικεφαλής και με ενέπνευσαν να αποδεχθώ την πρόταση! Πιστοί στο ‘θεό των μικρών πραγμάτων’ έχουμε ως προτεραιότητα τη βελτίωση της καθημερινής ποιότητας ζωής. Ταυτόχρονα, είμαστε σε εγρήγορση για τα τέσσερα μεγάλα αγκάθια που θα αντιμετωπίσει, το αμέσως επόμενο εξάμηνο, το νέο δημοτικό συμβούλιο: Την οριστική εξαίρεση του Παλαί από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου και την απόδοσή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Την υπεράσπιση των δασικών εκτάσεων στα Τουρκοβούνια. Την αναδιάρθρωση της συγκοινωνιακής υποδομής και του χωροταξικού σχεδιασμού στην πόλη, καθώς αναμένεται η έναρξη των εργασιών του μετρό. Τη σύγχρονη διαχείριση των δημοτικών απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση. Όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, στοχεύουμε στη συγκρότηση μιας δυναμικής δημοτικής ομάδας, για να συμβάλλουμε ενεργά και μακροπρόθεσμα στο γίγνεσθαι της πόλης μας!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)