to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:31 | 28.06.2018

Πολιτική

Με τη νέα επίτροπο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης συναντήθηκε ο Στ. Κοντονής

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή εξέφρασε κατά τη συνάντησή του με τη νέα επίτροπο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντούνια Μιγιάτοβιτς, την ανησυχία του για την άνοδο ακροδεξιών πολιτικών σχηματισμών στον ευρωπαϊκό χώρο και υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει κοινή πολιτική στήριξη από την Ευρώπη στο μεταναστευτικό.


Αναλυτικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης συναντήθηκε με τη Ντούνια Μιγιάτοβιτς και αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της, την ενημέρωσε αναλυτικά για τα μέτρα που έχει λάβει η Ελληνική Κυβέρνηση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των άλλων, είναι η ενίσχυση της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, η συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, η ψήφιση του νόμου για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες και του νέου συμφώνου συμβίωσης, η κύρωση της σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, η ενσωμάτωση της οδηγίας για την προστασία θυμάτων εγκληματικότητας και η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου καθώς και η κύρωση σειράς συμβάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η κ. Μιγιάτοβιτς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για ζητήματα προστασίας των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών και για τα κρούσματα ρατσιστικής βίας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε ότι «στην Ελλάδα το πρόβλημα έγκειται στο νεοναζιστικό κόμμα που εκπροσωπείται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και του οποίου η επιρροή αυξήθηκε σε συνθήκες κρίσης και συνέπεσε με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών».

Ακόμη, ο κ. Κοντονής εξέφρασε την ανησυχία του για την άνοδο ακροδεξιών πολιτικών σχηματισμών στον ευρωπαϊκό χώρο και υπογράμμισε πως πρέπει να υπάρξει κοινή πολιτική στήριξη από την Ευρώπη στο μεταναστευτικό, αποσπώντας τη δέσμευση της επιτρόπου -σύμφωνα με την ανακοίνωση- ότι θα ζητήσει τη συνδρομή όλων των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και οργάνων προς τη χώρα μας.

Η επίτροπος, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, συμμερίστηκε απολύτως τις απόψεις του κ. Κοντονή, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη μετακινείται από τις πανανθρώπινες αξίες, τις αρχές και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τόνισε ότι η εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης είναι ανάχωμα σε όσους επιδιώκουν την κατάλυση της κοινωνικής συνοχής.

Τέλος, η κυρία Μιγιάτοβιτς υπογράμμισε ότι θα αξιοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις της χώρας μας ως παράδειγμα καλής πρακτικής.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)