to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Με τη Νέα Δημοκρατία

Η κ. Γεννηματά έχει από καιρό αποφασίσει να συμπορευτεί με τη Νέα Δημοκρατία. Η ανάδειξη της σε αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, έπειτα από τον κ. Βενιζέλο, φαίνεται πως ήρθε με την προϋπόθεση πως δεν θα αμφισβητηθεί η πορεία που επέλεξε η μέχρι τότε ηγεσία του κόμματος


Η κ. Γεννηματά έχει από καιρό αποφασίσει να συμπορευτεί με τη Νέα Δημοκρατία. Η ανάδειξη της σε αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, έπειτα από τον κ. Βενιζέλο, φαίνεται πως ήρθε με την προϋπόθεση πως δεν θα αμφισβητηθεί η πορεία που επέλεξε η μέχρι τότε ηγεσία του κόμματος. Με αυτήν την έννοια, όχι μόνο δεν γίνεται κριτική για τη συμπόρευση με τη ΝΔ από το 2011 έως το 2015, μιας και συνιστούσε υπεύθυνη πολιτική στάση για τη σωτηρία της χώρας, αλλά δε πρέπει επ’ ουδενί να αμφισβητηθεί και η ηγεσία του κ. Σημίτη. Άλλωστε, τι σημασία έχουν τα σκάνδαλα όταν ο πρωθυπουργός αυτός μας έβαλε στο ευρώ;


Έτσι, η κ. Γεννηματά δε χάνει καθόλου χρόνο και επιτίθεται σχεδόν απολίτικα στο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της για τον ένα χρόνο του ΚΙΝΑΛ, που πλέον πορεύεται χωρίς το Ποτάμι: «Αυτή είναι η τελευταία κυβερνητική θητεία μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες. Μιας καιροσκοπικής ομάδας, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα. Που δεν θυμίζουν τίποτε το Αριστερό, τίποτα το προοδευτικό. Που, αντιθέτως, εξέθεσαν στα μάτια των πολιτών την Αριστερά και τους αγώνες της. Αυτοί πρέπει να αλλάξουν, να ξαναβρούν τον εαυτό τους, την ταυτότητα τους. Ο κ. Τσίπρας έγινε βαρίδι της αριστεράς. Τσίπρας και εθνικό συμφέρον συγκρούονται. Τσίπρας και ανάγκες της κοινωνίας έχουν πάρει διαζύγιο. Η κυβέρνηση του είναι μια δεξιά, συντηρητική κυβέρνηση».


Έπειτα από την παραγγελία του εισαγγελέα για άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού κ. Σημίτη, η κ. Γεννηματά, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό θεώρησε πως πρέπει να προειδοποιήσει: «Έχετε βάλει στο στόχαστρό σας τον πρωθυπουργό της ΟΝΕ, τον πρωθυπουργό των μεγάλων έργων, τον άνθρωπο που άλλαξε την εικόνα της χώρας. Θα σας γυρίσει μπούμπεραγκ». Ο σκιώδης αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, κ. Βενιζέλος, είχε μια περισσότερο λογοτεχνική σκοπιά στο λόγο του: «Κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας! Ματαιοπονούν, αλλά εκτίθενται και εκθέτουν και τη Δικαιοσύνη».


Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι μια δεξιά κυβέρνηση, αλλά η κ. Γεννηματά δε θέλει και δεξιά παλινόρθωση. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Αν καταλαβαίνουμε καλά το σκεπτικό, μάλλον οι πλειοψηφία των ελλήνων ψηφοφόρων οφείλει να κατευθυνθεί στην κάλπη του ΠΑΣΟΚ ξανά, και μάλιστα με ποσοστά μεγαλύτερα από της ΝΔ. Ιδού πως: «Η πλειοψηφία των ελλήνων επιθυμεί τη στρατηγική ήττα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και την μη επιστροφή της δεξιάς. Αυτό το ρεύμα μπορεί και πρέπει να συναντηθεί στο Κίνημα Αλλαγής. Γιατί ούτε στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε πολιτικό αντίβαρο και εκλογικό ανάχωμα στον κίνδυνο δεξιάς παλινόρθωσης μπορεί να υπάρξει χωρίς ισχυρό Κίνημα Αλλαγής. Γέννημα θρέμμα της κρίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταδικασμένος να τελειώσει για να γυρίσουμε σελίδα».


Η γραμμή του ΚΙΝΑΛ έως τις εκλογές θα παραμείνει ένας τυπικά διμέτωπος αγώνας, ενώ ουσιαστικά θα προσπαθήσει να αποσπάσει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει καμία σημασία για την ηγεσία του αν φωνάζουν οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές ή την προηγούμενη εβδομάδα το SPD, πως η συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν μια ιδανική συνθήκη για το αδελφό ελληνικό κόμμα. Σημασία έχει η επιστροφή στην εξουσία. Αυτή η επιστροφή θα έχει και το οικονομικό της όφελος για το χρεοκοπημένο αυτό κόμμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)