to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:23 | 24.01.2017

Πολιτική

Με τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε η Όλγα Γεροβασίλη

Θέματα που αφορούν στις προσλήψεις και στις μεταρρυθμίσεις στην Δημόσια Διοίκηση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη με την διοίκηση της ΑΔΕΔΥ.


Η υπουργός, έκανε εκτενή αναφορά στις αλλαγές και το σύστημα κινητικότητας, που θα εφαρμοσθεί από τις 15 Απριλίου, στα νέα οργανογράμματα που είναι απαραίτητα για τη συμμετοχή των φορέων στις προσλήψεις και μεταθέσεις, καθώς και στις επικείμενες κρίσεις προϊσταμένων σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας διοίκησης.

Για την νομοθετική ρύθμιση που αφορά στην πληρωμή συμβασιούχων καθαριότητας των δημόσιων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ και των ΟΤΑ, η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι κατατίθεται άμεσα στη Βουλή (πιθανόν αύριο), μαζί με ρύθμιση που επιλύει ζητήματα εκκρεμών αποσπάσεων και μετατάξεων κατά το μεταβατικό στάδιο έως την έναρξη εφαρμογής του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.

Όσον αφορά στο κομμάτι των διορισμών αναφέρθηκαν ο αριθμός των προσλήψεων που προκύπτει βάσει του κανόνα προσλήψεων - αποχωρήσεων 1 προς 4 για το 2017 και 1 προς 3 για το 2018, η αποκατάσταση παλαιών επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και γενικότερα η δρομολόγηση εγκεκριμένων προσλήψεων που είχαν παγώσει από το 2010, καθώς και οι προσλήψεις από αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.

Επίσης, τονίσθηκε η σταθερή θέση της κυβέρνησης για τη δημιουργία σταθερών εργασιακών σχέσεων σε αντίθεση με το χαώδες τοπίο της κατάτμησης των εργασιακών σχέσεων με πολλαπλών ειδών συμβάσεις, οι οποίες δημιουργούν καθεστώς ανασφάλειας στους εργαζόμενους και μειώνουν την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του Δημοσίου.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)