to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:26 | 16.01.2022

Κοινωνία

Με τα ΜΑΤ προσπαθούν να σταματήσουν τις εφημερίες στο Παίδων Πεντέλης

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν κλείσει τη μία πύλη του νοσοκομείου που κανονικά σήμερα θα εφημέρευε αλλά με εντολή Πλεύρη - Γκάγκα κλείνει


(η διαμαρτυρία - παρά την αστυνομική παρουσία - πραγματοποιήθηκε κανονικά και δυναμικά - δείτε το σχετικό μας θέμα)

Υπό αστυνομικό κλοιό βρίσκεται το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης το οποίο αν και σήμερα είχε γενική εφημερία, με εντολή Θάνου Πλεύρη και Μίνας Γκάγκα μένει κλειστό.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου είχαν απευθύνει κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στην πύλη σε μία προσπάθεια να κρατήσουν το νοσοκομείο ανοιχτό. Όπως κατήγγειλαν, αστυνομικές δυνάμεις έχουν κλείσει τη μία πύλη του νοσοκομείου. «Καλημέρα, με τα όργανα της τάξης να "προασπιζονται" τη δημοσια υγεία, έχοντας κλείσει την μία είσοδο του νοσοκομείου!» αναφέρουν.

Αστυνομικοί στο Παίδων Πεντέλης

Μάλιστα οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν στη συνέχεια.

«Έχουν φέρει την αστυνομία να κλείσει το 1 από τα 3 Παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής που σήμερα κανονικά εφημερεύει και που οι εργαζόμενοί του προσπαθούν να το κρατήσουν ανοιχτό για τα άρρωστα παιδάκια. Όλοι/ες στο κάλεσμα των υγειονομικών του Παίδων Πεντέλης 12 το μεσημέρι στην είσοδο του νοσοκομείου» τονίζει ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) Παναγιώτης Παπανικολάου.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με δημοσιεύσεις των εργαζομένων στο Twitter η αστυνομία φαίνεται να κλείνει δρόμους που οδηγούν προς το νοσοκομείο!

ΚΚΕ: Να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από το νοσοκομείο

Μετά τις αγωγές του υπουργείου Υγείας σε βάρος των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης, που αγωνίζονται για να μη συρρικνωθούν οι υπηρεσίες που προσφέρει το νοσοκομείο, η κυβέρνηση έφτασε σήμερα στο σημείο να στείλει στο νοσοκομείο αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ!

Για το περιστατικό αυτό, το οποίο δείχνει ότι για την κυβερνητική πολιτική ο εχθρός είναι οι υγειονομικοί που παλεύουν για να κρατήσουν ανοιχτό ένα κρίσιμο νοσοκομείο, παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έκανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης ζητώντας να αποχωρήσουν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις. Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Εδώ και τώρα να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από το νοσοκομείο και να σταματήσουν οι τρομοκρατικές αγωγές σε βάρος των εργαζομένων. Εδώ και τώρα να αποκατασταθεί η πρότερη λειτουργία του και να αναβαθμιστεί ως πλήρες, σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο Παίδων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)