to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:46 | 29.11.2018

Πολιτισμός

Με συναυλία του Δ. Σαββόπουλου απόψε τα εγκαίνια του Άλσους Οικονομίδη

Νέα εποχή για το Πεδίον του Άρεως και την ευρύτερη περιοχή, αποτελεί η επαναλειτουργία του ιστορικού «Café Άλσος» Οικονομίδη


Νέα εποχή για το Πεδίον του Άρεως και την ευρύτερη περιοχή, αποτελεί η επαναλειτουργία του ιστορικού «Café Άλσος» Οικονομίδη, το οποίο ανανεωμένο και σύγχρονο υποδέχεται απόψε τον Διονύση Σαββόπουλο και τη μπάντα του, σε μια συναυλία ορόσημο για την επανένταξη του στην καλλιτεχνική ζωή της πόλης.

Συναυλία η οποία επίσης σηματοδοτεί την πολυπόθητη ανάκτηση του πάρκου στον υγιή αστικό ιστό, ενώ το καθημερινά εναλλασσόμενο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που φιλοδοξεί να ανταποκριθεί ισάξια στην τεράστια επιτυχία του παρελθόντος, καθιστά το θέατρο του «'Αλσους» ένα σημαντικό στέκι ψυχαγωγίας στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Η επαναλειτουργία του θεάτρου αποτελεί και τον τελευταίο κρίκο στην αλυσίδα των ενεργειών που προωθούσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Περιφερειακή Αρχή για την απόδοση του Πεδίου του 'Αρεως στους Αθηναίους, ως «ένα ανοικτό, δημόσιο χώρο πολιτισμού, ψυχαγωγίας και πρασίνου», όπως είχαν επανειλημμένα τονίσει τόσο η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου όσο και η αρμόδια αντιπεριφεριάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου.

Συγκεκριμένα, η κ Δούρου επισημαίνει: «στο πλαίσιο του προγραμματισμού για τη συνολική ανάταξη του εμβληματικού αυτού χώρου πρασίνου, πολιτισμού και αθλητισμού, σήμερα, μετά από έναν πολυμέτωπο αγώνα μπορούμε να πούμε ότι επετεύχθηκε ο στόχο για το Πεδίο του 'Αρεως και την σκυτάλη παραλαμβάνουν οι πολίτες».

Υπενθυμίζει ότι η διοίκηση της περιφέρειας Αττικής αποκατέστησε τις υποδομές του χώρου, τον οποίο παρέλαβε το Σεπτέμβριο του 2014, ρημαγμένο, σε εγκατάλειψη, με τον ανάδοχο των εργασιών ανάπλασής του, έκπτωτο. Μέσα από συνέργειες με πολλούς φορείς (πολιτισμού, αθλητισμού) δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να ανακτήσουν οι πολίτες το δημόσιο αυτόν χώρο. Είτε πρόκειται για τις γιορτές πολιτισμού στα τέλη κάθε χρονιάς (σε συνεργασία με την ΚΟΑ, το Εθνικό Ωδείο, την Καμεράτα, κα), είτε για αθλητικές εκδηλώσεις (σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, αθλητικές Ομοσπονδίες και συλλόγους) ή με τη διοργάνωση ξεχωριστών γιορτών σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών Μελών Ε.Ε., κ.α.

Η κ. Κυπριανίδου σημειώνει ότι βάση του σχεδιασμού, η σημερινή διοίκηση της περιφέρειας: Ολοκλήρωσε την ανάπλαση του Πάρκου στα τέλη του 2016 και αναβάθμισε με συστηματικές ενέργειες τις υποδομές του (φύλαξη, πράσινο, φωτισμός, λειτουργία Παιδικών Χαρών).

Κλείνοντας δεν παραλείπει να επισημάνει ότι «βάση του αποτελέσματος , διαψεύσθηκαν όλοι όσοι είχαν επενδύσει στην αποτυχία της σημερινής διοίκησης της περιφέρειας σε σχέση με το στοίχημα ανάταξης αυτού του πολύτιμου πνεύμονα πρασίνου της Αττικής».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)