to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:12 | 16.07.2020

Πολιτική

Για να κουκουλώσουν το σκάνδαλο Novartis: Ασκήθηκε η προαναγγελθείσα δίωξη της κ. Τουλουπάκη

«Οι βολικές για την κυβέρνηση ποινικές διώξεις κατά συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών, με στόχο να διασωθεί το φιάσκο της δήθεν σκευωρίας και να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Novartis, συνιστούν ευθεία βολή στην ανεξαρτησία όλων των δικαστικών λειτουργών και ναρκοθετούν οποιαδήποτε προσπάθεια διερεύνησης υποθέσεων διαφθοράς στο μέλλον» επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προσφεύγει κατά της δίωξής της η Ελ. Τουλουπάκη - Αναλυτικά η απάντησή της.


H ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση ως εξής:

Μετά την αποτυχία δεκάδων νομικών ακροβασιών και εκβιασμών της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε βάρος των δικαστικών λειτουργών που ερευνούν το σκάνδαλο Novartis, η σημερινή εξέλιξη επιβεβαιώνει πως οι δημόσιες απειλές και οι ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη του ερευνώμενου κ. Γεωργιάδη πως «θα τη βάλει φυλακή» δεν πήγαν χαμένες. Η πολλάκις προαναγγελθείσα από τον κ. Γεωργιάδη δίωξη της κ. Τουλουπάκη πλέον ασκήθηκε.

Την ώρα που:

- η Novartis ομολόγησε στις ΗΠΑ διαφθορά στην Ελλάδα επί διακυβέρνησης Σαμαρά για τις αποφάσεις της για την τιμολόγηση των φαρμάκων

- δύο πρώην υπουργοί της ΝΔ ακόμα ελέγχονται δικαστικά για το σκάνδαλο, ενώ ακόμα ένας έχει ήδη διωχθεί

- η Προανακριτική κατέληξε σε φιάσκο αφού δεν βρήκε κανένα στοιχείο εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου για τη δήθεν σκευωρία Novartis,

στη χώρα μας διώκεται η εισαγγελέας που τόλμησε να διερευνήσει το σκάνδαλο διαφθοράς, όπως είχε εξάλλου προαναγγελθεί από μέλη της κυβέρνησης.

Βρισκόμαστε μπροστά στα πρωτοφανή νομικά παράδοξα:

- Να ζητείται η δίωξη της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς αλλά να αρχειοθετείται το σκέλος για τους επίκουρους εισαγγελείς που σήκωσαν το βάρος των ερευνών.

- Να ασκείται δίωξη με βάση το ένα από τα δύο αντικρουόμενα πορίσματα των Αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, το οποίο βολεύει το κυβερνητικό αφήγημα περί δήθεν σκευωρίας. Και την ίδια ώρα να ζητείται έρευνα για το πόρισμα Σοφουλάκη το οποίο στοιχειοθετεί ότι η εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς λειτούργησε σύννομα και ζητά τη διερεύνηση ψευδομαρτυρίας και άλλων βαρύτατων πράξεων των Ράικου, Αγγελή, Μανία, Μανιαδάκη και Φρουζή, στις καταθέσεις των οποίων στηρίχθηκε η δίωξη εναντίον της.

Οι βολικές για την κυβέρνηση ποινικές διώξεις κατά συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών, με στόχο να διασωθεί το φιάσκο της δήθεν σκευωρίας και να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Novartis, συνιστούν ευθεία βολή στην ανεξαρτησία όλων των δικαστικών λειτουργών και ναρκοθετούν οποιαδήποτε προσπάθεια διερεύνησης υποθέσεων διαφθοράς στο μέλλον.

Προσφεύγει κατά της δίωξής της η Ελ. Τουλουπάκη: Αναλυτικά η απάντησή της

«Θα προσφύγω κατά της δίωξης μου», αναφέρει η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, σε δήλωση της μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της κατά την κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης της υπόθεσης της Novartis.

Η Εισαγγελέας τονίζει πως θα προσβάλει άμεσα ως άκυρη την δίωξη, για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα, που ασκήθηκε εναντίον της ενώ προαναγγέλει πως θα προσφύγει και σε αρμόδια διεθνή όργανα για να αναδειχθεί «το ζήτημα της ματαίωσης κάθε προσπάθειας καταπολέμησης της διαφθοράς στη χώρα μας».

Σημειώνεται πως πριν από λίγη ώρα, τη δίωξη της Ελ. Τουλουπάκη, σχολίασε και ο ΣΥΡΙΖΑ όπου έκανε ευθεία αναφορά σε «στόχο ώστε να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Novartis», καταγγέλλοντας πως «ασκήθηκε η προαναγγελθείσα από τον Άδ. Γεωργιάδη δίωξη της κ. Τουλουπάκη.

«Οι βολικές για την κυβέρνηση ποινικές διώξεις κατά συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών, με στόχο να διασωθεί το φιάσκο της δήθεν σκευωρίας και να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Novartis, συνιστούν ευθεία βολή στην ανεξαρτησία όλων των δικαστικών λειτουργών και ναρκοθετούν οποιαδήποτε προσπάθεια διερεύνησης υποθέσεων διαφθοράς στο μέλλον» επισημαίνει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση της κ. Τουλουπάκη είναι η ακόλουθη:

«Σήμερα παίχτηκε η τελευταία πράξη ενός προαναγγελθέντος δράματος την οποία θα προσβάλω άμεσα στο δικαστικό Συμβούλιο ως απολύτως άκυρη, ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί το ζήτημα της ματαίωσης κάθε προσπάθειας καταπολέμησης της διαφθοράς στην χώρα μας, σε όλα τα αρμόδια διεθνή όργανα.

Σήμερα η σκοπιμότητα επιβλήθηκε της νομιμότητας. Είναι μία μέρα θλίψης για την Δικαιοσύνη. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό αλλά βαθύτατα θεσμικό.

Παρά τις αρχειοθετήσεις του Αρείου Πάγου, τις αποφάσεις του Συμβουλίου Εφετών, την απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών αλλά και το πλήρως εμπεριστατωμένο πόρισμα του αντιεσαγγελέα του ΑΠ κ. Λάμπρου Σοφουλάκη, που μας δικαίωσαν μέσα σε έναν τυφώνα παραπληροφόρησης, η συντονισμένη και επίμονη προσπάθεια εξουδετέρωσης του θεσμού που υπηρετώ, φαίνεται να αποδίδει πρόσκαιρους καρπούς.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς ως άλλος Διγενής, έδωσε την μάχη της κόντρα στο ψέμα και στη λήθη με μόνο γνώμονα το συμφέρον του πολύπαθου ελληνικού λαού.

Το δόγμα του σοκ στην Δικαιοσύνη δεν θα περάσει και γρήγορα όσοι το υπηρέτησαν θα λάβουν τον μισθό τους».

Δικαιωμένο αισθάνεται το ΚΙΝΑΛ

"Η εισαγγελική δίωξη κατά της κ. Τουλουπάκη για σειρά αδικημάτων μεταξύ των οποίων και το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, επιβεβαιώνει απόλυτα τις θέσεις μας για την πολιτική σκευωρία και τους αυτουργούς της", αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής, σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του.

Προσθέτει ότι "μετά την εξέλιξη αυτή είναι σαφές πως η κ. Τουλουπάκη δεν έχει την αξιοπιστία που επιβάλλουν τα καθήκοντά της". Καλεί την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη με τα θεσμικά της όργανα, να αντιμετωπίσει το μείζον πρόβλημα που δημιουργείται και να αποκαταστήσει το κύρος της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)