to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:37 | 20.09.2014

Διεθνή

Με στιλ.... χολιγουντιανό: Το Ισλαμικό Κράτος «διαφημίζεται» με προπαγανδιστικό βίντεο

Το Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε βίντεο διάρκειας 55 λεπτών, με μορφή «ταινίας» όπου διαφημίζει τη δράση του, με πλάνα από τις πολεμικές του επιχειρήσεις και φινάλε την εκτέλεση αιχμαλώτων που πρώτα έσκαψαν τους τάφους τους. Το βίντεο βρίθει σκηνοθετικών «κόλπων» και στίχων από το Κοράνι, και θεωρείται πως στοχεύει στη στρατολόγηση μαχητών από τη Δύση


[Οσοι σκοτώνονται στο πεδίο της μάχης] «θα μένουν στα υψηλότερα διαμερίσματα του παραδείσου»: απόσπασμα από το βίντεο 

Το CNN στο σχετικό του ρεπορτάζ επισημαίνει πως οι έρευνες των αμερικανικών υπηρεσιών εστιάζονται σε έναν μαχητή του Ισλ. Κράτους που μιλά άψογα αγγλικά και εμφανίζεται ακριβώς στην τελευταία σκηνή του βίντεο, μιλώντας στην κάμερα πριν την εκτέλεση των αιχμαλώτων.

Το 55λεπτο βίντεο έχει διαδοθεί ήδη ευρέως στο διαδίκτυο

«Flames of War»

Ο τίτλος της «ταινίας» είναι «Οι φλόγες του πολέμου: η μάχη μόλις ξεκίνησε»,, και θεωρείται ως απάντηση των τζιχαντιστών στην απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να βομβαρδιστούν οι θέσεις τους στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία. Το διάρκειας 55 λεπτών βίντεο περιλαμβάνει σκηνές από μάχες των ανδρών του Ισλαμικού κράτους, ενώ σε μία σκηνή αμερικανικά άρματα μάχης τυλίγονται στις φλόγες. 

Απόσπασμα του προπαγανδιστικού βίντεο

Σε άλλες σκηνές εμφανίζονται τόσο ο Τζορτζ Μπους στο Ιράκ, όσο και ο Μπαράκ Ομπάμα, ένας μασκοφόρος έτοιμος να εκτελέσει ομήρους, αλλά και ο Λευκός Οίκος, υπονοώοντας ότι τα επόμενα χτυπήματα θα γίνουν σε αμερικανικούς στόχους. 

Ο μυστηριώδης μαχητής του Ισλαμικού Κράτους με τη βορειοαμερικάνικη προφορά

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)