to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:43 | 08.02.2013

Κοινωνία

Με στάση εργασίας απάντησαν οι εργαζόμενοι στις απολύσεις στη HOL (ΦΩΤΟ)

Γενική Συνέλευση την Κυριακή στις 17.30


Σε τρεις απολύσεις προχώρησε την Πέμπτη η εργοδοσία της Ηellas On Line (HOL). Γι' αυτό το λόγο σήμερα Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας των εργαζομένων από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Οι εργαζόμενοι μέσα από μαζική γενική τους συνέλευση, η οποία βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη λίγο πριν τις 12 μ., αποφασίζουν για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας τη Δευτέρα, με ψηφοφορία μέσω κάλπης.
 
Στο πλευρό των εργαζομένων της HOL βρίσκεται και το Σωματείο Εργαζομένων FORTHNET – NETMED και το Σωματείο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες (ΣΕΤΗΠ).
 
Επίσης, την Κυριακή στις 5.30 το απόγευμα προγραμματίζουν και νέα Γενική Συνέλευση στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων.
 
Σε σχετική ανακοίνωση το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ) επισημαίνει: «Η εργοδοσία της HOL προχώρησε την Πέμπτη 7 Φλεβάρη στην απόλυση τριών συναδέλφων. Οι απολύσεις μάλιστα έρχονται μία μέρα μετά τη συμμετοχή των συναδέλφων στην 24ωρη παναττική απεργία αλληλεγγύης και  στήριξης του αγώνα των ναυτεργατών, σε μια περίοδο που η διοίκηση επέλεξε να χτυπήσει τη συνδικαλιστική δράση με την απόλυση ακόμα ενός μέλους της σωματειακής επιτροπής του ΣΕΤΗΠ την προηγούμενη Παρασκευή.
 
Οι απολύσεις ένα σκοπό έχουν. Να φιμώσουν κάθε πρωτοπόρα φωνή μέσα στην εταιρεία, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους πως το δρόμο αυτό θα ακολουθήσει όποιος τολμήσει να σηκώσει κεφάλι. Το προηγούμενο διάστημα οι συνάδελφοι μπήκαν μπροστά στον αγώνα των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας. Η HOL το τελευταίο διάστημα, εφαρμόζοντας την αντεργατική νομοθεσία, απολύει παλιότερους εργαζόμενους και προσλαμβάνει νέους με μισθούς πείνας στο όνομα της "ανταγωνιστικότητας". Ο πραγματικός λόγος είναι ένας. Η μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης που θα μεγιστοποιήσει τα κέρδη τους.
 
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
 
Η προσπάθεια αυτή δεν θα περάσει. Αν κάτι φοβάται η εργοδοσία της Hellas on line είναι η οργάνωση των εργαζομένων της. Τρέμουν στην ιδέα του οργανωμένου εργάτη που δεν είναι μόνος απέναντι στην επίθεση, αλλά συσπειρωμένος στο συνδικάτο του δίνει δυναμική απάντηση. Και τέτοια δυναμική απάντηση πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι της HOL. Το παράδειγμα της Phonemarketing με τις πάνω από 100 μέρες απεργίας το καλοκαίρι είναι ακόμα επίκαιρο. Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στη Forthnet απάντησαν με απεργίες στην προσπάθεια της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών. Έδωσαν μαζική απάντηση στα σχέδιά της, όρθωσαν παλικαρίσιο ανάστημα, τέτοιο που μόνο οι εργάτες μπορούν να έχουν. Κοίταξαν κατά πρόσωπο τους εργοδότες και τα τσιράκια τους. Είπαν όχι στις αξιώσεις και τις προσπάθειες της εργοδοσίας.
 
Πάρτε πίσω τις απολύσεις!
 
Η μόνη απάντηση στην επίθεση αυτή της εργοδοσίας στο δικαίωμα των εργαζομένων να αποφασίζουν και να δρουν συλλογικά είναι η συσπείρωση και συμμετοχή  στα σωματεία, η συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις και στις κινητοποιήσεις. Καλούμε κάθε σωματείο στον κλάδο να καταδικάσει τη δίωξη αυτή της συνδικαλιστικής δράσης και να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του. Συμμετέχουμε όλοι στη στάση εργασίας αύριο Παρασκευή 8 Φλεβάρη, 7.00 - 12.00, λαμβάνουμε μέρος στη Γενική συνέλευση του ΣΕΤΗΠ τη Κυριακή 10/2 στις 17.30 στην αίθουσα εμποροϋπαλλήλων, συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη.
Απαιτούμε: Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις. Να παύσει η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης στη HOL».
 
Άμεση ήταν η αντίδραση και του Σωματείου Εργαζομένων FORTHNET – NETMED.
 
Σε ανακοίνωσή του αναφέρεται: «Οι εργαζόμενοι στον  Όμιλο FORTHNET καταγγέλλουμε την προκλητική απόφαση της διοίκησης της εταιρείας για απόλυση τριών συναδέλφων, μελών της Σωματειακής Επιτροπής του ΣΕΤΗΠ στη HOL. Πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη που δεν θα μείνει αναπάντητη από το συνδικαλιστικό κίνημα. Όπως εμείς αντισταθήκαμε μαζικά, συσπειρωμένοι και ταξικά προσανατολισμένοι μακριά από αυταπάτες και οργανώσαμε τον αγώνα μας, με την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του κλαδικού μας σωματείου του ΣΕΤΗΠ. Δεν πρέπει να σκύψει κανείς το κεφάλι. Η δύναμη όλων μας είναι η συλλογικότητά μας. Να γνωρίζετε ότι θα είμαστε δίπλα σας και θα στηρίζουμε τους αγώνες σας ενάντια στις ορέξεις της εργοδοσίας».
 

Πηγή: 902.gr

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)