to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:05 | 04.02.2020

Κοινωνία

Με σπρωξιές από τα ΜΑΤ: Διέλυσαν τη συγκέντρωση μεταναστών και προσφύγων στη Μυτιλήνη

Στις 12.30 το μεσημέρι διέλυσαν τη συγκέντρωση μεταναστών και προσφύγων δυνάμεις της Αστυνομίας, ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, αλλά και του λιμενικού, αφού οδήγησαν τη διαδήλωση από το παρτέρι του Δημοτικού Θεάτρου στον δρόμο, πιέζοντας και σπρώχνοντας από όλες τις κατευθύνσεις.


Στις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης, δυνάμεις της Αστυνομίας, ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, αλλά και του λιμενικού, διέλυσαν τη συγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών μπροστά από το δημοτικό θέατρο της Μυτιλήνης. Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν, όπως και χθες, επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου ώστε να τελειώσει ο εγκλωβισμός τους στη Μόρια των 20 χιλιάδων ανθρώπων και να μην παρακάμπτονται εκείνοι που έφτασαν παλαιότερα για να εξεταστούν οι αιτήσεις των νεότερων αφίξεων.

Το βίντεο από την ιστοσελίδα της Λέσβου «Στο Νησί» με την απώθηση των διαδηλωτών από πολυάριθμες δυνάμεις ΜΑΤ, αστυνομίας, λιμενικού

Οι αστυνομικού οδήγησαν, δημιουργώντας κλοιό, τη διαδήλωση από το παρτέρι του Δημοτικού Θεάτρου στον δρόμο, πιέζοντας και σπρώχνοντας από όλες τις κατευθύνσεις. Οι αιτούντες άσυλο, προσπαθώντας να αποφύγουν τις προσαγωγές, έφυγαν μέσα στα σοκάκια της πόλης.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «Lesvos people, we want sorry».

«Μη μας σκοτώνετε», «έχουμε περάσει τον θάνατο», «σταματήστε τις απελάσεις» τα συνθήματα των μεταναστών και προσφύγων - το πανό «Λέσβος γη ελληνική» που διακρίνεται πίσω από τη συγκέντρωση έχει αναρτηθεί παλαιότερα από ακροδεξιών αποκλίσεων ομάδα κατοίκων («Ελεύθεροι Πολίτες») της Λέσβου

Στη Γ.Γ. Βορείο Αιγαίου νωρίτερα κάτοικοι του χωριού της Μόριας

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα το πρωί, μόλις 50 κάτοικοι της Μόριας εμφανίστηκαν στη Γενική Γραμματεία, όπου η Γενική Γραμματέας Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, απουσίαζε για λόγους καθήκοντος στην Κρήτη και μεταβίβασε μέσω του κ. Μιχαλακέλλη ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Οι κάτοικοι προσήλθαν για να διαμαρτυρηθούν, ιδίως για το γεγονός ότι η χθεσινή διαδήλωση προσφύγων και μεταναστών πέρασε μέσα από το χωριό τους - με ευθύνη της αστυνομίας που θα μπορούσε να έχει οδηγήσει τους διαδηλωτές από άλλο δρόμο.

Με πληροφορίες από το Νησί

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)