to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:37 | 19.01.2022

Κοινωνία

Με σημαντική κι αδικαιολόγητη καθυστέρηση 2 ετών παραδίδεται ο αγωγός υδροδότησης της Αίγινας

«Ένα εμβληματικό έργο που χαρακτήρισε τη Διοίκηση της Δύναμης Ζωής»


Όπως αναφέρει η Δύναμη Ζωής:

Με σημαντική κι αδικαιολόγητη καθυστέρηση σχεδόν δύο ετών, λόγω και της πρόσφατης δολιοφθοράς, από πλημμελή φύλαξη, έγινε η διοικητική παραλαβή του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότηση της Αίγινας από το Πέρανι της Σαλαμίνας. Ολοκληρώνεται έτσι, μετά από παρατάσεις επί παρατάσεων της σημερινής Διοίκησης, ένα ιστορικό και πρωτοποριακό, για τα Ελληνικά δεδομένα, έργο για το νησί της Αίγινας, το οποίο πολλοί εξήγγειλαν, αλλά λίγοι το εννοούσαν και το οποίο η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής ήταν εκείνη που τόλμησε. Γιατί ήθελε πραγματικά τόλμη, για ένα έργο με τεχνικές ιδιαιτερότητες και τεράστιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, το οποίο λύνει οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης του ιστορικού νησιού της Αίγινας που τους θερινούς μήνες φθάνει τις 80.000 κατοίκους. Βάζοντας τέλος στο αναχρονιστικό και επιζήμιο καθεστώς των νερουλάδων, που στοίχιζε στο Δημόσιο 4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Οι πολίτες και οι επισκέπτες της Αίγινας θα έχουν πλέον πρόσβαση στο αυτονόητο: το νερό της ΕΥΔΑΠ.

Στις 2 Ιουνίου του 2021, η Δύναμη Ζωής ενημέρωνε τους πολίτες για το θέμα του αγωγού, με το τίτλο “Η αλήθεια για τον αγωγό της Αίγινας”.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά απαιτητικό τεχνικά έργο (προϋπολογισμού 32.520.000) που η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής, παρέλαβε σε επίπεδο προμελέτης, και αμέσως, χωρίς χρονοτριβή, προχώρησε στη δημοπράτηση και τη χρηματοδότησή του, ξεκινώντας την υλοποίησή του, σε αρμονική συνεργασία με την τότε Δημοτική Αρχή της Αίγινας.

Η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής παρέδωσε στη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας, το έργο στην τελική του ευθεία, έχοντας δηλαδή επιλύσει σοβαρότατες γραφειοκρατικές διαδικασίες και πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις, σε συνεργασία με όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, τους οποίους ευχαριστούμε.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τη Διοίκηση Πατούλη, που χωρίς δικό της πρόγραμμα, χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς όραμα, το μόνο που κάνει είναι να ιδιοποιείται ανερυθρίαστα και να εγκαινιάζει τα έργα της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής. Είτε πρόκειται για το μεγάλο πρόγραμμα στήριξης όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ στην Αττική είτε για τον αγωγό της Αίγινας.

Οι πολίτες βέβαια, που δεν ξεχνούν, γίνονται μάρτυρες του τεράστιου ελλείμματος πολιτικού πολιτισμού που χαρακτηρίζει τη Διοίκηση Πατούλη, που συστηματικά οικειοποιείται τα έργα της προηγούμενης Διοίκησης, με υπερφίαλο κι ανερμάτιστο τρόπο. Την ημέρα της ολοκλήρωσης αυτού του ιστορικού έργου, η Διοίκηση επέλεξε να αγνοήσει εκκωφαντικά, μη καλώντας τους στα εγκαίνια, όλους αυτούς που τόλμησαν να δώσουν λύσεις σε ένα χρόνιο πρόβλημα που βασάνιζε τους χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες της Αίγινας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)