to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:15 | 05.10.2012

Κοινωνία

Με σιδερολοστούς απειλούσαν οι χρυσαυγίτες στο Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Τρίπολης

Φωνάζοντας "αίμα- τιμή- Χρυσή Αυγή" και εξοπλισμένοι με σιδερολοστούς και καδρόνια, ομάδα ανηλίκων εμφανίστηκε στο χώρο του φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη, καθοδηγούμενη από ενήλικες Χρυσαυγίτες. "Παρακαλούσαν να γίνει επεισόδιο", αναφέρει ο Γ. -αυτόπτης μάρτυρας- "αλλά δεν τους κάναμε τη χάρη".



 Εκείνη τη στιγμή το Φεστιβάλ είχε ολοκληρωθεί, αλλά στο χώρο υπήρχαν περίπου 40 μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχικά εμφανίστηκαν οι συνολικά 6 ανήλικοι και στη συνέχεια αυξήθηκαν κατά 2 άτομα, που ήταν ενήλικες με ξυρισμένα κεφάλια. Οι άνθρωποι του Φεστιβάλ της Νεολαίας τους απώθησαν έγκαιρα χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια. "Η πρόκλησή τους δε θέλαμε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις γιατί κρίναμε ότι μια σύρραξη με ανήλικους παραπλανημένους μαθητές δε θα είχε κανένα αποτέλεσμα", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ενώ κάνουν λόγο και για προβοκάτσια της Χρυσής Αυγής. "Η Αρκαδία μέτρησε εκατοντάδες νεκρούς από τον ολοκληρωτισμό των Ναζί και των συνεργατών τους και οι πολιτικοί τους απόγονοι δεν έχουν καμία θέση εδώ". Το σκηνικό έχει αναφερθεί στην αστυνομία, ενώ δεν έχουν γίνει σχετικές μηνύσεις.

Το Φεστιβάλ της Τρίπολης στηρίζει τους ανοιχτούς κοινωνικούς χώρους

Πάρκινγκ που προοριζόταν να γίνει πάρκο διάλεξαν οι Νέοι και οι Νέες του ΣΥΡΙΖΑ για να πραγματοποιήσουν το Φεστιβάλ τους. Έτσι για πρώτη φορά το μέρος λειτούργησε σαν ανοιχτός κοινωνικός χώρος, με τους Νέους του ΣΥΡΙΖΑ να προωθούν ανοιχτά τέτοιες πρωτοβουλίες. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν ενεργά μαθητές, φοιτητές και νέοι εργαζόμενοι με κύριο γνώμονα την αλληλεγγύη, την αντίσταση και την αξιοπρέπεια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)