to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Με σιδερένιο φράχτη και τάφρο θα περιφραχθεί η περιοχή της Φιλοθέης για να προστατευτεί από τους φτωχούς

Μια σατιρική ματιά στη μνημονιακή πραγματικότητα


Με σιδερένιο φράχτη, πανομοιότυπο με αυτόν του Έβρου, θα περιφραχθεί μέσα στον επόμενο μήνα η περιοχή της Φιλοθέης έπειτα από αίτημα των κατοίκων της. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν τα εσωτερικά του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, λίγο πριν τα Χριστούγεννα διεξήχθη δημοψήφισμα  κρυφό για τους υπόλοιπους Αθηναίους, στο οποίο αποφασίστηκε να οριοθετηθούν τα σύνορα της Φιλοθέης και να διεξάγεται αυστηρός έλεγχος στα σημεία εισόδου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο φράχτης αναμένεται να έχει ύψος πέντε μέτρα (ένα περισσότερο από τον αντίστοιχο του Έβρου), ενώ θα περικλείεται από τάφρο πλάτους δώδεκα μέτρων και βάθους εννέα. Μέσα στην τάφρο θα διοχετεύεται νερό από το ρέμα της Φιλοθέης, το οποίο είναι τμήμα του Ποδονίφτη. Το μοναδικό σημείο από το οποίο θα είναι δυνατή η πρόσβαση θα βρίσκεται στα σύνορα με το Παλαιό Ψυχικό, καθώς οι υπόλοιπες περιοχές με τις οποίες συνορεύει η Φιλοθέη (Νέα Ιωνία, Γαλάτσι, Μαρούσι και Χαλάνδρι) θεωρήθηκαν επικίνδυνες.

Πίσω από το σκεπτικό της απόφασης βρίσκεται ο προβληματισμός των κατοίκων της Φιλοθέης οι οποίοι βλέπουν το βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων να πέφτει σε μη ανεκτά για τους ίδιους επίπεδα. «Δεν λέω, και παλαιότερα έβλεπες στον δρόμο ανθρώπους όχι ιδιαίτερα καλοντυμένους, ειδικά σε πιο φτωχικές περιοχές όπως το Κολωνάκι, αλλά τελευταία το κακό έχει παραγίνει», ανέφερε μιλώντας στο «Κουλούρι» ο Μίλτος, κάτοικος της περιοχής. «Πλέον κανείς φοβάται να πλησιάσει το καμάρι της Φιλοθέης, την πλατεία Δροσοπούλου, αφού οι φήμες λένε πως κυκλοφορούν άνθρωποι που δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν καινούργια ρούχα και φοράνε των πατεράδων τους, δηλαδή δυο-τρία νούμερα μεγαλύτερα», συνεχίζει. «Ήρθε επιτέλους η στιγμή να προστατευτεί η κηπούπολη της Φιλοθέης από τους υπόλοιπους Αθηναίους που μας χαλάνε την αισθητική με την φτώχεια τους» καταλήγει ο συμπαθής Μίλτος.

Φαίνεται μάλιστα πως οι κάτοικοι της Φιλοθέης ήρθαν σε συνεννόηση με ανθρώπους της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να τοποθετηθούν φρουροί περιμετρικά του φράχτη. Επιπρόσθετα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι φρουροί έχουν το ελεύθερο να ανοίξουν πυρ στην περίπτωση που εντοπίσουν κάποιον με έντονα χαρακτηριστικά ανέχειας να κοιτάει παράξενα τον φράχτη. Τέλος, πληροφορίες που θέλουν τους νεαρούς κάτοικους Φιλοθέης να έχουν στο εξής την ευκαιρία να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία προστατεύοντας την περιοχή τους φαίνεται να επιβεβαιώνονται.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)