to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Με σχέδιο, αποφασιστικότητα και συμμαχίες θα βαδίσουμε στις λεωφόρους του μέλλοντος

Μπορούμε να κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν επιστροφή στα ολέθρια λάθη του παρελθόντος, στις πρακτικές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, σε όσους πρεσβεύουν έναν αδιέξοδο πολιτικό αμοραλισμό εις βάρος των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας


Η ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης μπορεί και πρέπει να γίνει με συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα, όχι με συνθήματα αλλά αξιοποιώντας της προοδευτική πολιτική δυναμική που έρχεται από την κοινωνική βάση. Στην μεγάλη προοδευτική παράταξη που θέλουμε να συγκροτήσουμε δεν θα είμαστε όλοι ίδιοι και δεν πρέπει να είμαστε όλοι ίδιοι, πρέπει να μοιραζόμαστε κοινούς τόπους και στόχους. Η επιλογή συνάντησης της Αριστεράς με δυνάμεις της Οικολογίας και της Κεντροαριστεράς είναι στρατηγική επιλογή κι όχι κίνηση τακτικής. Έχει βάθος περιεχομένου και βαθύ χρονικό ορίζοντα.
 
Χρειάζονται καθαρές κουβέντες και καθαρές λύσεις για όλα τα ζητήματα. Μια τέτοια συμμαχία θα στηρίξει ακόμη περισσότερο την εργασία και τα εργασιακά δικαιώματα, θα ενδυναμώσει τα κοινωνικά δικαιώματα και θα αναπτύξει με συνέπεια και αποτελεσματικότητα το βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο που προωθούμε. Πεδίο δράσης λαμπρό λοιπόν για όσες και όσους οραματίζονται μια Ελλάδα που θα μπορεί να αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης και δημοκρατίας για την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη ανατολική Μεσόγειο.
 
Είναι κρίσιμο να κατανοήσουμε ότι το προοδευτικό μέτωπο που θέλουμε να δημιουργήσουμε θα πρέπει να έχει τη μέγιστη δυνατή αντιπροσώπευση στους κόλπους της κοινωνίας. Να αντιστοιχηθεί η πολιτική δυναμική που αναπτύσσεται με την κοινωνική δυναμική και να διαμορφωθούν εκείνες οι συνθήκες που θα φέρουν τους πολίτες πιο κοντά στην πολιτική και θα ενισχύσουν τη συμμετοχή στα κοινά.
 
Μπορούμε να κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν επιστροφή στα ολέθρια λάθη του παρελθόντος, στις πρακτικές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, σε όσους πρεσβεύουν έναν αδιέξοδο πολιτικό αμοραλισμό εις βάρος των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας. 
 
*Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)