to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:00 | 12.03.2020

πηγή: Έθνος

Πολιτική

«Με ρωτήσατε κάτι που δεν συνεννοηθήκαμε» ή πώς αντιλαμβάνεται ο Αυγενάκης τη δημοσιογραφία

Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για την ερώτηση που δέχθηκε περί ΕΕΑ, αν και ήταν εκτός ατζέντας, όπως παραδέχθηκε δημοσίως αρκετές φορές σε έντονο ύφος


Ο Λευτέρης Αυγενάκης βρέθηκε καλεσμένος σε εκπομπή της ΕΡΤ 3 προκειμένου να μιλήσει για το θέμα των ημερών που αφορά τον κοροναϊό, ωστόσο, όπως επιτάσσει ο ρόλος του δημοσιογράφου να επιβάλλει ερωτήσεις στον πολιτικό προϊστάμενο τού ελληνικού αθλητισμού περί των εξελίξεων και των ζητημάτων που υπάγονται των αρμοδιοτήτων του, ο υφυπουργός δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του όταν του τέθηκε ερώτημα περί της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, την οποία μάλιστα ανέφερε αρκετές φορές ως... Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου...

Και παρά το γεγονός πως ο τηλεοπτικός χρόνος πίεζε ασφυκτικά την δημοσιογράφο, ο κ.Αυγενάκης έμοιαζε... ανένδοτος, προκαλώντας έντονο εκνευρισμό και στην άλλη πλευρά που υποστήριξε πως η διαδικασία θυμίζει περισσότερο μονόλογο κάτι που του επεσήμανε η δημοσιογράφος. Ως προς τις δηλώσεις του περί της ΕΕΑ, ο κ.Αυγενάκης επανέλαβε την εκπεφρασμένη θέση του υφυπουργείου Αθλητισμού...

«Αλλη συνεννόηση κάναμε»

Αναλυτικά οι δηλώσεις Αυγενάκη: «Μιλάω σε Έλληνες πολίτες οι οποίοι θέλουν να ακούσουν μια καθαρή άποψη. Μια συζήτηση έντιμη μεταξύ δύο πλευρών. Όλη αυτή η ιστορία πήρε μεγάλες διαστάσεις που δεν θα έπρεπε αν υπήρχε... καθαρή πληροφόρηση από συναδέρφους σας που θα έλεγαν τα πράγματα όπως έχουν.

Υπάρχει μια Επιτροπή που λέγεται Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, έδωσε ένα πόρισμα που απασχόλησε την ελληνική κοινωνία και ακούστηκαν εκφράσεις όπως η Επιτροπή του Αυγενάκη, όμως, αυτή η επιτροπή δεν είναι του Αυγενάκη. Η Επιτροπή αυτή είναι του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, έχει συσταθεί με το νόμο 4603 του '19 από τον κ.Κοντονή και επειδή περίμενα ότι θα γίνει αυτή η συζήτηση χωρίς να το είχαμε συνεννοηθεί, γιατί άλλη συνεννόηση κάναμε, ότι θα μιλάγαμε για τον Κοροναϊό, ευχαρίστως -λοιπόν- να σας δώσω και ημερομηνίες τις οποίες παρακαλώ πολύ, κρατήστε τις.

14 Μαρτίου του '19 έχουμε το νόμο Βασιλειάδη όπου συστήνεται ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου αλλά όμως αυτό το νομικό πρόσωπο δεν ολοκληρώνεται η ενεργοποίησή του και αυτομάτως ισχύει η παλιά μορφή επιτροπής επαγγελματικού ποδοσφαίρου που είχε ψηφιστεί επί Κοντονή. Άρα, δηλαδή, δεν εκδίδεται το προεδρικό διάταγμα, το οποίο όφειλε να έχει εκδώσει, ώστε να μετατραπεί η επιτροπή αυτή σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.

Το λέω αυτό διότι η μη ενεργοποίηση του αυτομάτως δεν μας υποχρέωνε ούτε μας έδινε κανένα δικαίωμα να βρεθούμε στη Βουλή για έκφραση γνώμης σε ότι αφορά το διορισμό νέων στελεχών.Αυτό είναι η απάντηση στη μία πληροφορία που κυκλοφόρησε ότι αγνοήσαμε τη Βουλή.

Δεύτερον, 22 Μαϊου του 2019, δηλαδή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μένει «ακέφαλη» η Επαγγελματική Επιτροπή Ποδοσφαίρου γιατί ο κ.Στεφανόπουλος, στέλεχος απ΄όσο θυμάμαι του ΣΥΡΙΖΑ, πρόεδρος της Επιτροπής, διορισμένος με Υπουργική Απόφαση από τον κ.Βασιλειάδη, παραιτείται. Αμέσως μετά πηγαίνουμε σε εκλογές όπου κερδίζει η Νέα Δημοκρατία και αναφέρομαι στις 7 Ιουλίου του 2019, μέχρι εκείνη την ώρα, στοίβα οι υποθέσεις που έπρεπε να εξεταστούν. Παρακαλώ παρακαλώ πάρα πολύ, θα απαντήσω βήμα βήμα γιατί με ρωτήσατε κάτι για το οποίο δεν μου είχατε πει νωρίτερα. Δεν πειράζει, όμως, επιτρέψτε μου.

7 Ιουλίου γίνονται εκλογές αναλαμβάνει Κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και 5 Αυγούστου σε ένα ακέφαλο όργανο που είχε να συνεδριάσει μήνες, στοίβα οι υποθέσεις, οι φάκελοι των ομάδων ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, αποκτά πλέον πρόεδρο. Δηλαδή καλύπτω 5 Αυγούστου... Εδώ είναι η δεύτερη διάψευση σε όλη αυτήν την πληροφορία ότι παραβλήθηκα λίγες μέρες πριν την διάσκεψη, ότι λίγες ημέρες πριν την απόφαση μπήκε να διορίσει...

Επιτρέψτε μου, θα βρείτε χρόνο τώρα. Ανοίξατε ένα θέμα, όχι θα έχουμε όσο χρόνο χρειάζεται διότι ανοίξατε ένα θέμα που θα πρέπει να το κλείσουμε σωστά και ωραία... 5 Αυγούστου έχουμε τον ορισμό του προέδρου του ακέφαλου συμβουλίου δηλαδή καλύπτουμε το κενό μια επιτροπής η οποία δεν λειτουργούσε γιατί δεν είχε πρόεδρο. 15 Νοεμβρίου 2019 έχουμε παραίτηση του κ. Τριανταφυλλάκη».

Ο εκνευρισμός του υφυπουργού

Και συνέχισε σε έντονο ύφος προς την παρουσιάστρια: «Σας παρακαλώ πολύ, σας παρακαλώ πολύ» και πρόσθεσε: «Και της κ. Αυγητίδη αναπληρώτρια του κ. Τριανταφυλλάκη μέλη της επιτροπής τα οποία παραιτούνται λόγω υψηλού φόρτου εργασίας.  4 Δεκεμβρίου δηλαδή αργότερα από την παραίτηση των δύο μελών πάλι δηλαδή δημιουργείται κενό».

Εν συνεχεία, ο κ. Αυγενάκης, εκ νέου απευθύνεται στην παρουσιάστρια η οποία του μεταφέρει πως την πιέζει ο χρόνος, λέγοντας: «Σας παρακαλώ πάρα πολύ, τώρα θα μου επιτρέψετε να σας παραθέσω τα γεγονότα. Ανοίξατε ένα θέμα θα ακούσετε την απάντηση. Με διακόπτετε, όλα αυτά είναι στην διάθεση σας, μπορείτε να σημειώνετε και εσείς και όσοι επιθυμούν τις ημερομηνίες να ανατρέξουν στην διαύγεια και αν υπάρχει κάτι διαφορετικό, εδώ είμαστε».

Και πρόσθεσε: «Άρα -λοιπόν- έχουμε 15 Νοεμβρίου έγγραφες παραιτήσεις των δύο μελών άμισθοι -παρακαλώ- που κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη, αν αυτό έχει μια αξία, λόγω φόρτου εργασίας. Παραιτούνται -δηλαδή- δημιουργείται δεύτερο κενό 4 Δεκεμβρίου. Καταθέτει την καταγγελία ο Ολυμπιακός για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας».

Μετά από νέα παρέμβαση της παρουσιάστριας για έλλειψη χρόνου, ο υφυπουργός ανέφερε σε έντονο ύφος: «Τελειώνω, τελειώνω με έχετε διακόψει δέκα φορές, δεν είναι ευγενικό καθόλου εκ μέρους σας. Ανοίξατε ένα θέμα το οποίο είναι δευτερευούσης σημασίας μπροστά στο θέμα που αντιμετωπίζει η χώρα μας σήμερα. Λοιπόν, θα κάνετε λίγη υπομονή και μην με ξανά διακόψετε, δεν είναι καθόλου ευγενικό από μέρους σας και θα ακούσετε στοιχεία. Δεν θα ακούσετε κριτική αλλά στοιχεία και ημερομηνίες τα οποία δεν γνωρίζετε ούτε εσείς.

Πάμε λοιπόν 17 Δεκεμβρίου 2019, έχουμε τοποθέτηση στο κενό που δημιουργήθηκε από τις παραιτήσεις δύο ακόμα μελών του κ. Φαραντούρη και της κ.Συνανιώτη άμισθοι και αυτοί παρεμπιπτόντως, όλος τυχαίως, φοβερό διδάσκουν στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Άρα λοιπόν έχουμε μια σειρά γεγονότων τα οποία καταρρίπτουν, όλα αυτά που ακούγονται περί επιτροπής Αυγενάκη και εγώ υποτίθεται ότι διόρισα μέλη λίγο πριν την έκδοση μια απόφασης. Ψέματα. Οι ημερομηνίες οι οποίες βρίσκονται στη Διαύγεια μαρτυρούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι όλα αυτά είναι πέρα για πέρα λάθος. Παρ' όλα αυτά και κλείνω, θεωρώ ότι αυτή την ώρα προέχει αυτό που σχολιάσαμε και συζητήσαμε στην αρχή...».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)