to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Με ρεπορτάζ παραλίας θα τη βγάλουμε;

Καλά λοιπόν τα ρεπορτάζ στην πλαζ της Βάρκιζας αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να δούμε και ένα ρεπορτάζ στα λεωφορεία, στα τρόλεϊ και στον ηλεκτρικό. Εκεί όπου οι πολίτες δεν στοιβάζονται αλλά συνωστίζονται


Χωρίς καμία διάθεση η στήλη να θέλει να παραδώσει μαθήματα δημοσιογραφίας, είναι όντως μια ανάσα δροσιάς στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων τα συνήθως οφθαλμολαγνικά ρεπορτάζ παραλίας αλλά δυστυχώς δεν μπορεί εκεί να αρχίζει και να τελειώνει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για τον συνωστισμό των πολιτών στην μετά καραντίνα εποχή.

Εύλογο επίσης το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για τους κινδύνους που ενέχουν οι βραδινές συγκεντρώσεις νέων σε πλατείες αλλά φτάνει πια με την υπέρμετρη και ετεροβαρή κινδυνολογία όταν αυτή αφορά στη συμπεριφορά των πολιτών και ώς εκεί.

Τα μέτρα χαλάρωσης και σταδιακής επιστροφής της κοινωνίας σε πιο κανονικούς ρυθμούς έχουν τεθεί σε εφαρμογή εδώ και ημέρες και μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει την ευαισθησία και την κριτική διάθεση των ΜΜΕ όσον αφορά την κυβέρνηση και πώς αυτή έχει διασφαλίσει τα όσα είχε προαναγγείλει. Καλά λοιπόν τα ρεπορτάζ στην πλαζ της Βάρκιζας αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να δούμε και ένα ρεπορτάζ στα λεωφορεία, στα τρόλεϊ και στον ηλεκτρικό.

Εκεί που, μετά τα μεγάλα λόγια του υπουργού, η κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα για την ασφαλή και αξιοπρεπή μετακίνηση των πολιτών, που κυριολεκτικά αναστενάζουν μέσα σε οχήματα και συρμούς που λόγω των ειδικών συνθηκών κυκλοφορούν χωρίς κλιματισμό. Εκεί όπου, αφού αποδείχθηκε στην πράξη πως τα δρομολόγια δεν αυξήθηκαν τελικά, οι πολίτες δεν στοιβάζονται αλλά συνωστίζονται πλέον, αδυνατώντας να κρατήσουν αποστάσεις ασφαλείας.

Και, δυστυχώς, τέτοια ρεπορτάζ δεν βρίσκουν χώρο στην καθημερινή μας ενημέρωση. Και όταν εμφανίζονται, έχουν μονίμως επιτιμητικό για τους πολίτες ύφος και χαρακτήρα, αφού η κατευθυντήρια γραμμή ενημέρωσης είναι η απόδοση ευθυνών σε αυτούς που πάνε και συνωστίζονται στις ουρές της ΔΕΗ και των τραπεζών, για παράδειγμα, αλλά χωρίς ίχνος κριτικής για τη ΔΕΗ, τις τράπεζες ή και τα υπουργεία που δεν φρόντισαν για την ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Η μονόπλευρη και μονοδιάστατη δομή της μαζικής ενημέρωσης των πολιτών που εγκαινιάστηκε μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει πάρει ακόμη πιο ανησυχητικές διαστάσεις κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, καθώς αποφεύγονται ακόμη και οι ελάχιστες δημοσιογραφικές αιχμές που θα μπορούσαν να “σκιάσουν” επικοινωνιακά τη θριαμβευτική αντιμετώπιση της κρίσης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οπότε και τις επόμενες εβδομάδες ρεπορτάζ παραλίας θα έχει το ενημερωτικό μενού, άντε και λίγο ταβέρνα, καφετέρια με μεζούρα ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)