to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:22 | 24.05.2022

Πολιτική

Δεν τρέχει τίποτα για τη ΝΔ: Mε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος το... ιδιωτικό ταξίδι του Μητσοτάκη στη Βοστώνη

Πέντε μόλις ημέρες μετά την επιστροφή από την επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ και την Ουάσιγκτον, ξαναπήρε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να βρεθεί στη Βοστώνη με μόνο του σκοπό να μιλήσει στο πανεπιστήμιο από το οποίο αποφοίτησε η σύζυγος και ο υιός του, ενώ πριν πετάξει για την Ελβετία για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, βρέθηκε στο γήπεδο των Boston Celtics για να παρακολουθήσει NBA - Υποβαθμίζει το γεγονός το κυβερνών κόμμα


Ο μέσος πολίτης δεν μπορεί κυριολεκτικά  να βγάλει το μήνα και ο πρωθυπουρός πήρε το κρατικό αεροσκάφος, λίγε μόλις ημέρες μετά την επιστροφή του από το επίσημο ταξίδι του στις ΗΠΑ, για να ξαναπάει ιδιωτικά στη Βοστώνη και, μεταξύ άλλων, να δει τελικό NBA σε θέσεις που κοστίζουν μερικές χιλιάδες ευρώ. Παραδίδει, πράγματι, μαθήματα «ολιστικής ζωής».

Σύμφωνα με το FlightAware, την αμερικανική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας που παρέχει δεδομένα και προϊόντα παρακολούθησης πτήσεων σε πραγματικό χρόνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέταξε από την Ελευσίνα στη Βοστώνη με το κυβερνητικό αεροσκάφος Hellenic Air Force 352B. Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, απογειώθηκε την Κυριακή στις 11.45 από την Ελευσίνα και προσγειώθηκε στη Βοστώνη μετά από 9 ώρες και 38 λεπτά. Την Τρίτη στις 6:35 ώρα Ελλάδος αναχώρησε με προορισμό την Ελβετία καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Το δρομολόγιο του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Όπως αναφέρει το documentonews.gr, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τη Βοστώνη όχι για να εκπροσωπήσει τη χώρα αλλά ως προσκεκλημένος του Boston College, για να μιλήσει στην 146η Τελετή Αποφοίτησης, και λίγες ώρες πριν, να παρακαθίσει σε δείπνο προς τιμήν των επίτιμων πτυχιούχων του πανεπιστημίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην 146η Τελετή Αποφοίτησης του Boston College χαρακτήρισε την απόφασή του να πετάξει δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες στις ΗΠΑ «εξαντλητική επιλογή».

«Αυτή η ευτυχής συγκυρία μου έθεσε ένα μεγάλο δίλημμα. Τι θα έπρεπε να κάνω στο ενδιάμεσο της επίσκεψής μου μεταξύ DC (Ουάσιγκτον) και BC (Boston College). Η απλούστερη απάντηση θα ήταν να μείνω στην Αμερική εννέα ολόκληρες μέρες, ίσως επισκεπτόμενος κάποιες από τις δυναμικές ελληνικές κοινότητες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αλλά με τον πόλεμο να μαίνεται 500 μίλια από τα σύνορα της Ελλάδας, δεν υπήρχε περίπτωση να λείψω από την πατρίδα μου για τόσο μεγάλο διάστημα. Η επόμενη -αλλά πιο εξαντλητική επιλογή- ήταν να κάνω τέσσερα υπερατλαντικά αεροπορικά ταξίδια κατά τη διάρκεια αυτών των εννέα ημερών. Να πάω δηλαδή στην Washington, μετά να επιστρέψω στην πατρίδα για να ασχοληθώ με τα καθήκοντά μου και μετά να πετάξω πίσω στη Βοστώνη για να μιλήσω σήμερα στην τελετή αποφοίτησής σας» σημείωσε ο πρωθυπουργός, χωρίς βέβαια να κάνει την παραμικρή αναφορά στο γεγονός ότι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έχει μετατραπεί σε ταξί για υπερατλαντικά, προσωπικά ταξίδια.

«Ο μέσος Έλληνας δεν μπορεί να βγάλει το μήνα και ο κ. Μητσοτάκης παίρνει το κρατικό αεροσκάφος τρεις μέρες μετά την επιστροφή του από το επίσημο ταξίδι του στις ΗΠΑ, για να ξαναπάει ιδιωτικά στη Βοστώνη και, μεταξύ άλλων, να δει τελικό NBA σε θέσεις που κοστίζουν μερικές χιλιάδες ευρώ» σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Του υποσχόμαστε ότι πολύ σύντομα θα τον απαλλάξουμε από το άγχος να γεμίζει τις μέρες του ανάμεσα στις εκδρομές του» τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Δεν τρέχει τίποτα για τη ΝΔ

Να υποβαθμίσει το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα, ο πρωθυπουργός μίλησε στην τελετή αποφοίτησης «με την πρωθυπουργική ιδιότητά του, όχι ως ιδιώτης», σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει το νέο ταξίδι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Παράλληλα η ΝΔ λέει ότι η πρόσκληση «τιμά και τον ίδιο και την χώρα» και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για χυδαιότητα. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το Boston College, βρέθηκε σε γήπεδο του NBA με καπελάκι τζόκεϊ και συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα, με τη ΝΔ να αποφεύγει να αναφερθεί στην βόλτα αναψυχής του πρωθυπουργού σε αγώνα μπάσκετ.

Κατά τα άλλα η ΝΔ κάνει λόγο για παραπληροφόρηση από troll μετά από έγγραφο που κυκλοφόρησε σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Βοστώνη. Το έγγραφο που σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα είναι πλαστογραφημένο, έφερνε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκέπτεται πολιτιστικό σύλλογο, με το συνολικό κόστος για το κράτος να ανέρχεται σε περίπου 1.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΝΔ αναλυτικά:

«Η χυδαιότητα και η παραπληροφόρηση από troll συγκεκριμένης πολιτικής προέλευσης, το περιεχόμενο των οποίων δυστυχώς αναπαράγουν και επώνυμοι, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Έφθασαν στο σημείο, στην προσπάθεια να πληγεί ο Πρωθυπουργός, να αλλοιώσουν συνειδητά έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών για την κάλυψη της παρουσίας της πρέσβειρας της Ελλάδας στις ΗΠΑ στην εκδήλωση του Boston College, όπου θα μιλούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η νόθευση δημοσίου εγγράφου συνιστά βαριά περίπτωση πλαστογραφίας. Για τη σύνταξη και διακίνηση του πλαστογραφημένου εγγράφου τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη.

ΥΓ. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ που τα στελέχη του, προσπαθούν να κάνουν θέμα ότι ο Πρωθυπουργός πήγε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος να μιλήσει στο Boston College τους πληροφορούμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκλήθη να μιλήσει στην τελετή αποφοίτησης με την πρωθυπουργική ιδιότητά του, όχι ως ιδιώτης. Πρόσκληση που τιμά και τον ίδιο και την χώρα. Απευθείας από τις ΗΠΑ, στις οποίες ταξίδεψε δύο φορές σε διάστημα μιας εβδομάδας, ο πρωθυπουργός πήγε για σειρά συναντήσεων στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Η χυδαιότητα έχει γίνει πλέον ο μοναδικός τρόπος αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)