to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:16 | 05.11.2018

Πολιτική

Με πολλά κλισέ και δεξιά ατζέντα η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κ. Μπακογιάννη

«Η Αθήνα δεν είναι απλώς σε κρίση. Είναι σε παρακμή και έχει ανάγκη από ένα ηλεκτροσόκ» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων που είχε προκαλέσει αρνητικά σχόλια με το σύνθημα «Η Αθήνα μας ανήκει», το οποίο αποπνέει ιδιοκτησιακή αντίληψη για την πρωτεύουσα


*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο «ανεξάρτητος» Μπακογιάννης που τον... στηρίζει η ΝΔ

«Η Αθήνα δεν είναι απλώς σε κρίση. Είναι σε παρακμή και έχει ανάγκη από ένα ηλεκτροσόκ» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης, ανακοινώνοντας απόψε την υποψηφιότητά του για τον δήμο Αθηναίων, παρουσία εκατοντάδων πολιτών σε εκδήλωση που έγινε στον Κεραμεικό. «Η Αθήνα σήμερα χρειάζεται μια γροθιά στο μαχαίρι» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο κ. Μπακογιάνης με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του έδωσε και το στίγμα της στρατηγικής του, καλώντας τους Αθηναίους να συνυπογράψουν μία συμφωνία εμπιστοσύνης που περιλαμβάνει πέντε αρχές, με βασικό στόχο τον «πολιτισμό της καθημερινότητας» που, όπως είπε, αποτελεί τη βάση της σχέσης του πολίτη με την πόλη. Ο «πολιτισμός της καθημερινότητας» είπε έχει τρεις άξονες, τη δημόσια ασφάλεια «χωρίς την οποία, οτιδήποτε άλλο, καθίσταται άκυρο», τη «λειτουργία της πόλης ώστε να είναι ανθρώπινη» και την «ανάκτηση του δημόσιου χώρου με παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά».

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στην πορεία του μέχρι τώρα στην αυτοδιοίκηση, τόσο ως δήμαρχος Καρπενησίου όσο και ως περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. «Την ξέρουμε καλά την αυτοδιοίκηση. Την ξέρουμε από την καλή και από την ανάποδη. Και πιστέψτε με, δεν είναι απλό έτσι που είναι δομημένη αυτή η χώρα. Είναι σαν να κολυμπάς καθημερινά ενάντια στο ρεύμα» είπε.

Περιγράφοντας τη σημερινή κατάσταση της πρωτεύουσας χρησιμοποίησε ρητορική που κάθε άλλο παρά «φιλελεύθερο» και κεντρώο πολιτικό θυμίζει καθώς ανάφερε ότι η εικόνα που αντικρίζει κανείς είναι «βρώμα, δυσωδία, σκουπιδαριό, αταξία, ανομία, ανασφάλεια και κυρίως μιζέρια γύρω μας και μέσα μας». Επίσης (συνέχισε στο μοτίβο του προέδρου της ΝΔ), «έχει παραδοθεί σε οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες, στην ανομία. Εμπορεύονται ανθρώπους, ναρκωτικά, όπλα. Απειλούν, εκβιάζουν. Ληστεύουν και δολοφονούν. Για λίγα και για πολλά. Και την ίδια ώρα, η παραβατικότητα, η μικρό-εγκληματικότητα, και το παραεμπόριο, κυριαρχούν» σημείωσε . Ο κ. Μπακογιάννης «δεσμεύτηκε» να παρουσιάσει στο επόμενο χρονικό διάστημα για όλα τα θέματα αυτά, αλλά και τους στόχους που θέτει, ένα επιχειρησιακό σχέδιο, κοστολογημένο, με σαφείς προτεραιότητες και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Θυμίζουμε ότι ο Κ. Μπακογιάννης ξεκίνησε την προεκλογική του καμπάνια με τον χειρότερο δυνατό τρόπο καθώς, με το μήνυμα που επέλεξαν οι επικοινωνιολόγοι του να ρίξουν στο διαδίκτυο («Η Αθήνα μας ανήκει»), κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα πλήθος αρνητικών σχολίων που ουδόλως θα πρέπει να τον ικανοποίησαν.

«Ανοίγοντας ατύπως την προεκλογική του εκστρατεία με ένα μήνυμα που αποπνέει μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για την πρωτεύουσα, θαρρείς και η Αθήνα είναι γονική παροχή από την εποχή που η μητέρα του θήτευσε στο νεοκλασικό της πλατείας Κοτζιά, ο Κωστής Μπακογιάννης έδειξε ότι δεν πρόκειται να ξεστρατίσει ούτε χιλιοστό από την αλαζονική γραμμή της οικογενειοκρατίας που θεωρεί πως όλοι εμείς χρωστάμε ο καθείς το μερτικό του σε αυτή τη φαμίλια για τη χάρη που μας κάνει να μας κυβερνά», σχολίασε σχετικά ο Π. Κατσάκος στην «Αυγή»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)