to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:05 | 02.05.2012

πηγή: https://left.gr/94

Κοινωνία

Με περιφρούρηση ΟΝΝΕΔ οι εκλογές στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Σήμερα είναι η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.


Τις εκλογές προκήρυξε η οργανωτική επιτροπή που αποτελείται από τους Γρηγόρη Σαµαρά, Νικόλαο Κωνσταντινίδη, ∆ηµήτριο Καραπιστόλη και Νικόλαο Εξαδάκτυλο ενώ Πρόεδρος είναι ο Ιωάννης Κάτανος.

Οι κάλπες στήθηκαν στις 09.00 το πρωί με την περιφρούρηση 80 κρανιοφόρων και ροπαλοφόρων μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ και θα κλείσουν στις 15.00 το μεσημέρι.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δήλωνε αντίθετη στον νέο νόμο για τα Ιδρύματα όμως λίγες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές και λίγες εβδομάδες πριν τις φοιτητικές εκλογές τα μέλη της Νεολαίας του Α. Σαμαρά "φόρεσαν" τον εξοπλισμό τους, φορτώθηκαν τα λοστάρια τους και τους πυροσβεστήρες και παρατάχθηκαν στον χώρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο έφτασαν φοιτητές που αντιδρούν στην εφαρμογή του νέου νόμου για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση αρκετοί εκ των οποίων χτυπήθηκαν άσχημα από τα μέλη της ΟΝΝΕΔ ενώ άλλοι κυνηγήθηκαν εκτός του χώρου των ΤΕΙ. Πρωτοφανές είναι το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε σήμερα στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης αφού σε κανένα άλλο ίδρυμα στο οποίο αντιδρούν φοιτητές-καθηγητές και εργαζόμενοι, δεν πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές με την περιφρούρηση είτε δυνάμεων της αστυνομίας είτε μελών και μπράβων της ΟΝΝΕΔ.

Το περιστατικό φέρνει στο μυαλό τον καθηγητή Ν. Τεμπονέρα ο οποίος δολοφονήθηκε από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και δημοτικό σύμβουλο με την Νέα Δημοκρατία Ιωάννη Καλαμπόκα. Τότε μέλη της ΟΝΝΕΔ είχαν επιτεθεί σε υπό κατάληψη σχολείο στην Πάτρα κατά την διάρκεια των μεγάλων μαθητικών κινητοποιήσεων του 90-91. Αναμένεται να δούμε αν η οργανωτική επιτροπή των εκλογών όπως και οι καθηγητές θα αποδεχθούν ως έγκυρες εκλογές που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν εκλογές "βίας και νοθείας".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)