to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:13 | 11.02.2018

Διεθνή

Με Ντεμιρτάς-Γιουκσέκνταγ στη φυλακή: Εκλέγει νέους συμπροέδρους το HDP

Ξεκίνησε στην Άγκυρα το τρίτο τακτικό συνέδριο του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών. Στο συνέδριο, που πραγματοποιείται κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, το κουρδικό κόμμα θα εκλέξει νέους συμπροέδρους καθώς ο Σελαχαττίν Ντεμιρτάς και η Φιγκέν Γιουκσέκνταγ είναι φυλακισμένοι.


Στην έναρξη του συνεδρίου δεν επετράπη στους δημοσιογράφους να εισέλθουν αρχικά στον χώρο με τους υπολογιστές τους. Το θέμα ξεπεράστηκε μετά από διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Εσωτερικών.

Στο μήνυμα του που αναγνώστηκε κατά την έναρξη του συνεδρίου ο Ντεμιρτάς τόνισε μεταξύ άλλων πως το κόμμα πλέον είναι θεσμικό και δεν εξαρτάται από πρόσωπα.

Για την συμπροεδρία του κόμματος κατεβαίνει μία λίστα με την βουλευτή Κωνσταντινούπολης Περβίν Μπουλντάν και τον Σεζαί Τεμελλί.

Η προσωρινή συμπρόεδρος Σερπίλ Κεμαλμπάι στην ομιλία της είπε αναφερόμενη στην επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας" που είναι σε εξέλιξη στην Συρία ότι έγιναν προσπάθειες για να ζήσουν οι λαοί μαζί εν ειρήνη και πρόσθεσε: “εμείς θέλουμε να σταματήσει η αιματοχυσία στην χώρα αυτή.”

Η Κεμαλμπάι κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν άφησε περιθώρια για αυτό.

Μετρά απώλειες ο τουρκικός στρατός στην επιχείρηση στη Συρία

Στο μεταξύ, κατά τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στο Αφρίν της Συρίας, στην 22η μέρα των συγκρούσεων, σκοτώθηκαν 12 Τούρκοι στρατιώτες από τους οποίους οι δύο επέβαιναν σε ελικόπτερο που συνετρίβη.

Στην πόλη του Χατάι στα σύνορα με την Συρία μετέβη σήμερα εκτάκτως ο αρχηγός του γενικού επιτελείου της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ για να επιθεωρήσει τα στρατεύματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: HDP

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)