to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:20 | 16.04.2020

Κοινωνία

Με νέο απειλητικό e-mail προς τους εργαζόμενους του σταθμού, η διοίκηση του ALPHA ξαναχτυπά!

Η διοίκηση για να δικαιολογήσει την αυταρχική συμπεριφορά της συνεχίζει υποκριτικά να μιλά για αποστάσεις και μέτρα προστασίας που οι εργαζόμενοι δεν τήρησαν κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας.


Υπενθυμίζεται πως με εντολή της διοίκησης του Alpha απαγορεύτηκε η είσοδος στις εγκαταστάσεις του καναλιού σε εργαζόμενους που συμμετείχαν στην τετράωρη στάση εργασίας (10.00 - 14.00), εμποδίζοντάς τους έτσι να συνεχίσουν την εργασία τους  μετά το πέρας της στάσης όπως προβλέπει ο νόμος αναφέρει η ΠΟΣΠΕΡΤ, μετά από επικοινωνία που είχε με εργαζόμενους.

Η στάση εργασίας, την οποία κήρυξε η ΕΤΙΤΑ (Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής) και στήριξε η ΠΟΣΠΕΡΤ,  πραγματοποιήθηκε την Μ.Τετάρτη,  καθώς οι τεχνικοί του σταθμού  έχουν μπει στο στόχαστρο της διοίκησης του σταθμού, ο οποίος επιχειρεί εδώ και ένα χρόνο -οπότε και πέρασε στον έλεγχο της Μότορ Όϊλ- να περιορίσει τον αριθμό τους.

Είχε προηγηθεί την Μ. Τρίτη το απόγευμα άλλη 4ωρη στάση, η οποία, προσπεράστηκε από τη διοίκηση του σταθμού, με εξωτερικούς τεχνικούς, από άλλη εταιρεία.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στα ΜΜΕ έχει κρούσει και η ίδια η ΕΣΗΕΑ, τονίζοντας πως η πανδημία του κορωνοϊού έχει ανατρέψει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις στα ΜΜΕ, παρότι οι δημοσιογράφοι στην πλειονότητά τους εξακολουθούν κάτω από δύσκολες συνθήκες να υπηρετούν την ενημέρωση των πολιτών και μάλιστα αυξάνοντας τις ώρες εργασίας τους.

Με απειλές και απαράδεκτο ύφος επανήλθε η διοίκηση του καναλιού

Με νέο e-mail προς τους εργαζόμενους του σταθμού, η διοίκηση του ALPHA ξαναχτυπά! Αφού απειλεί θεούς και δαίμονες και κρίνει για μια ακόμα φορά ως παράνομες και καταχρηστικές τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, κάτι που μόνο ο δικαστής μπορεί να κάνει, επισημαίνει με περισπούδαστο ύφος:

«Στις 15/4/2020 κατά παράβαση των συμβατικών σας υποχρεώσεων δεν προσφέρατε την εργασία σας, λόγω της συμμετοχής σας στην παράνομη και καταχρηστική στάση εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΣΠΕΡΤ, μεταξύ των ωρών 10.00 – 14:00, και επιπλέον προβήκατε στις ακόλουθες αντισυμβατικές και αντεπαγγελματικές ενέργειες.

Μαζί με δεκάδες άλλους συναδέλφους σας, που επίσης συμμετείχαν στην ως άνω κινητοποίηση, συγκεντρωθήκατε στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων των εγκαταστάσεων της εταιρείας, κατά παράβαση όλων των σχετικών προβλέψεων και οδηγιών για την αποφυγή συναθροίσεων και συγχρωτισμού, λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας. Παραμείνατε δε συγκεντρωμένοι εκεί για πολλή ώρα, χωρίς να έχετε την εύλογη απόσταση ο ένας από τον άλλο, μέχρι να παρέμβει τελικά η αστυνομία, προσπαθώντας να σας απομακρύνει.

Με την ανωτέρω συμπεριφορά σας, που με τις παρούσες συνθήκες εγκυμονεί σοβαρούς υγειονομικής φύσεως κινδύνους, επιδείξατε πλήρη αδιαφορία για τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών και της εταιρείας, στην αυστηρή τήρηση τόσο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, όσο και των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων. Επιπλέον, επιδείξατε μηδενικό σεβασμό απέναντι στους συναδέλφους σας που απασχολούνται στον ίδιο χώρο εργασίας.

Παρόλα τα ανωτέρω και παρά τη συμμετοχή σας σε μία κινητοποίηση που εξ αρχής γνωρίζατε ότι είναι παράνομη και καταχρηστική, από την πλευρά μας δεν αρνηθήκαμε να παρέχετε στη συνέχεια την εργασία σας. Σας εφιστούμε, όμως, την προσοχή και σας προειδοποιούμε, ότι κάθε όμοια ενέργειά σας θα συνιστά πρόκληση της καταγγελίας της συμβάσεως εργασίας σας. Και αυτό, αφού πλέον είμαστε υποχρεωμένοι να προασπίσουμε την υγεία των εργαζομένων της εταιρείας μας και να μην υποχωρήσουμε σε καθοδηγούμενες επιδιώξεις σε βάρος των συμφερόντων της εταιρείας και των εργαζομένων της.

Να γνωρίζετε, ότι η εταιρεία μας θα διεκδικήσει κάθε αστική και ποινική αξίωσή της ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων και βεβαίως στη διαδικασία αυτή θα εναγάγει, όχι μόνο τους καθοδηγητές αυτής της παράνομης τακτικής, αλλά και τα πρόσωπα που την αναπτύσσουν. Δεν υπάρχει καμία υποχώρηση της εταιρείας στην τήρηση των μέτρων υγιεινής για τους εργαζόμενους, αλλά και στις συνθήκες που εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία της».

Στην απάντησή της η ΕΤΙΤΑ αναφέρει επίσης:

Οι εργαζόμενοι του ALPHA με πλήρη συνείδηση των ευθυνών μας συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις του Σωματείου και της Ομοσπονδίας μας, διεκδικώντας τίποτα περισσότερο από αυτά που δικαιούμαστε.

Μοναδικός υποκινητής για τις κινητοποιήσεις αυτές είναι η καταπάτηση από την εργοδοσία δικαιωμάτων  που απορρέουν από τις συμβάσεις εργασίας.

Η διοίκηση για να δικαιολογήσει την αυταρχική συμπεριφορά της συνεχίζει υποκριτικά να μιλά για αποστάσεις και μέτρα προστασίας που οι εργαζόμενοι δεν τήρησαν κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας. 

Δεν δίστασαν μάλιστα να πουν και ψέματα για να το τεκμηριώσουν, ότι δηλαδή ήρθε η αστυνομία και επέβαλε στους εργαζόμενους να απομακρυνθούν ο ένας από τον άλλον. 

Αλήθεια πότε ήρθε η αστυνομία; Γιατί εμείς δεν την είδαμε!

Είναι γεγονός ότι την καλέσαμε όταν δεν επιτρέπατε την είσοδο των εργαζομένων στο χώρο εργασίας μετά τη λήξη της στάσης για να καταγράψει το γεγονός, όταν όμως μετά από πιέσεις επιτρέψατε την είσοδο, τους ειδοποιήσαμε και δεν ήρθαν ποτέ.

Μας εγκαλούν ότι δεν τηρήσαμε τις αποστάσεις, όταν οι ίδιοι παραβιάζουν καθημερινά τα ίδια μέτρα συγχρωτίζοντας τους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας.  Οι εργαζόμενοι ήμασταν σε «κοινή θέα», ήμασταν διασκορπισμένοι παντού και εν πάση περιπτώσει εμείς οι ίδιοι είμαστε αυτοί που παλεύουμε για την τήρηση των μέτρων γιατί δε θέλουμε να προσβληθούν από οποιονδήποτε ιό οι οικογένειες μας...

Αλήθεια, δεν μας απαντήσατε γιατί δεν δείξατε την ίδια ευαισθησία όταν προϊστάμενος από το Πικέρμι ήρθε στην Κηφισιά, κάτι το οποίο ήταν και παραμένει απαγορευμένο για τους υπόλοιπους τεχνικούς, αλλά βέβαια αυτός ήρθε με ειδική αποστολή, να ενισχύσει τον απεργοσπαστικό μηχανισμό για να βγει το δελτίο ειδήσεων.  Αλήθεια, όταν συντελεστές εκπομπών έρχονται από το Πικέρμι στην Κηφισιά δεν υπάρχει ο κίνδυνος της πανδημίας;  Όταν μάλιστα λίγες μέρες νωρίτερα συντελεστής εκπομπής που είχε έρθει σε επαφή με άλλον συντελεστή, που είχε συμπτώματα Κορωνοϊού, στο Πικέρμι, ήρθε στην Κηφισιά χωρίς να έχει κάνει τεστ, χωρίς να μπει σε καραντίνα και περιφέρονταν στους χώρους του control του μακιγιάζ κ.τ.λ.

Σας καλούμε άμεσα να σταματήσετε την απόπειρα τρομοκράτησης των εργαζομένων και να αποσύρετε την απαίτησή σας για μονομελή συνεργεία. Η ποινικοποίηση των αγώνων δε θα περάσει.

Δεν τρομοκρατούμαστε. Δεν φοβόμαστε. Με ενότητα και αλληλεγγύη απαντάμε στην πρωτοφανή σε μέγεθος και αγριότητα επίθεση της διοίκησης».

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)