to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:33 | 12.09.2020

Κοινωνία

Mε μπαράζ διαδηλώσεων η «υποδοχή» Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη (ενημέρωση - φωτογραφίες)

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε διαφορετικά σημεία (άγαλμα Βενιζέλου, Πλατεία ΧΑΝΘ, Καμάρα, Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην νέα παραλία) και στη συνέχεια πέρασαν μπροστά από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο


Με μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες υποδέχτηκαν οι Θεσσαλονικείς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στην πόλη με αφορμή τη διεξαγωγή του πολιτικο-οικονομικού φόρουμ, το οποίο αντικατέστησε την ματαιωθείσα φέτος 85η ΔΕΘ.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός στο Βελλίδειο εξήγγειλε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησής του, χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που είχαν καλέσει συνδικάτα, εργατικά σωματεία, φορείς και πολιτικές οργανώσεις.

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συγκέντρωση των συνδικάτων στο άγαλμα του Βενιζέλου καθώς και η πορεία που ακολούθησε μέχρι τη ΔΕΘ.

Στην πορεία συμμετείχαν με δικά τους μπλοκ η συνδικαλιστή παράταξη Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση (Ε.Α.ΕΚ.) καθώς και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Κυριάρχησαν συνθήματα εναντίον την κυβερνητικής πολιτικής αλλά και εναντίον της αντιπροσφυγικής και αντιμεταναστευτικής στάσης της κυβέρνησης, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στη Μόρια. Οι Θεσσαλονικείς διαδήλωσαν για το δικαίωμα όλων στην υγεία, τη παιδεία, την εργασία και τα κοινωνικά αγαθά, για δημοκρατικά δικαιώματα και διατράνωσαν τη θέλησή τους για ενίσχυση των συλλογικών αγώνων ώστε να ανατραπεί η αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική. Στην πορεία των συνδικάτων συμμετείχαν βουλευτές και στελέχη καθώς και εκατοντάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τις 8.30 βράδυ του Σαββάτου 12/9 οι πορείες των συνδικάτων, του ΠΑΜΕ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ μικρή ομάδα διαδηλωτών παρέμεινε για λίγη ώρα στην πλατεία Σιντριβανίου.

Νωρίτερα, όλοι οι υπόλοιποι διαδηλωτές, αφού πέρασαν μπροστά από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού, στο πλάσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, κατέληξαν στην Καμάρα και στην οδό Εγνατία, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλο, αντίστοιχα, όπου διαλύθηκαν.

Οι πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την ΔΕΘ (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συμμετείχε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ στη συγκέντρωση σωματείων μίλησαν οι πρόεδροι της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ Γιάννης Παϊδάς και Μιχάλης Γιαννάκος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)