to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:40 | 05.01.2019

Αθλητισμός

Με Μιλουτίνοφ από NBA o Ολυμπιακός έκανε περίπατο στο ντέρμπι (βίντεο)

Με ιδανικό τρόπο έκανε ποδαρικό στο 2019 ο Ολυμπιακός, με μια μεγάλη εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο ΣΕΦ 79-65, στην πρεμιέρα του 2ου γύρου (16η αγωνιστική) της Euroleague


Όπως αναφέρει το sport24.gr, στην πρώτη αγωνιστική του Β' γύρου της EuroLeague 2018/19 ο Ολυμπιακός "κατάπιε" τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο (79-65) και πήρε και τη διαφορά από την ήττα του πρώτου γύρου, για να πάει στο 10-6, να μείνει σε τροχιά τετράδας και να κοιτάξει με καλή ψυχολογία την τέταρτη "διαβολοβδομάδα" της χρονιάς που έχει αγώνες με τη Μπασκόνια (εντός) και τη Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός έδρας).

Οι πράσινοι, από την άλλη, δεν εκμεταλλεύθηκαν το καλό μομέντουμ από τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την πρόσληψη του Ρικ Πιτίνο, έπεσαν στο 7-9 και έμειναν εκτός οκτάδας πριν το εκπληκτικά δύσκολο πρόγραμμα που τους περιμένει μέχρι τα μέσα Μαρτίου με επτά εκτός και τρεις εντός έδρας αναμετρήσεις.

Εκπληκτικό ματς από τους Γιάνις Στρέλνιεκς - Νίκολα Μιλουτίνοβ (έκανε ρεκόρ καριέρας και συλλόγου με 18 ριμπάουντ, έγραψε ατομικό ρεκόρ και στην αξιολόγηση), γέμισε τη στατιστική του με εντυπωσιακό τρόπο ο Κώστας Παπανικολάου, έβαλαν τις πινελιές τους οι αρχηγοί Σπανούλης - Πρίντεζης για τον Ολυμπιακό, την ώρα που ουδείς ξεχώρισε από τον Παναθηναϊκό σε μια πραγματικά πολύ άσχημη συνολικά βραδιά για την ομάδα του coach Πιτίνο.

MVP της αγωνιστικής ο Σέρβος σέντερ

Σημειώνεται ότι η βραδιά καριέρας του Νίκολα Μιλουτίνοβ στο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» του χάρισε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της 16ης αγωνιστικής στην Euroleague. 

Ο Σέρβος σέντερ πρωταγωνίστησε στην άνετη, όπως εξελίχθηκε, νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 18 πόντους (5/8 διπ., 8/10 β.), 18 ριμπάουντ (career high), 1 ασίστ, 11 κερδισμένα φάουλ και μόλις ένα λάθος σε 30 λεπτά συμετοχής, εκτοξεύοντας το ranking του στο 41 (career high).Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιλουτίνοβ είχε αναδειχθεί και MVP της 13ης αγωνιστικής.

Ένταση στη φυσούνα καταγγέλλει ο ΠΑΟ

Όπως προσθέτει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος... όχι μόνο μετέβη στο ΣΕΦ για να παρακολουθήσει δια ζώσης το ντέρμπι «αιωνίων» αλλά έστειλε και φιλάκια στην «ερυθρόλευκη» κερκίδα και στη συνέχεια έκατσε δίπλα από τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Εχθρικό κλίμα περίμενε τον Ιωάννη Παπαπέτρου στην πρώτη επιστροφή του στο ΣΕΦ από το καλοκαίρι όταν επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στους «πράσινους». Οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν σταμάτησαν να τον αποδοκιμάζουν, καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα. 

Ένταση και προπηλακισμοί ακολούθησαν στη φυσούνα απέναντι στην αποστολή του Παναθηναϊκού, με τη λήξη της αναμέτρησης. Την ίδια ώρα, στη βασική σάλα του ΣΕΦ ο κόσμος δεν πήγαινε σπίτι του, έμεινε για αρκετή ώρα μετά με τα μεγάφωνα να μην σταματούν να παίζουν μουσική.


Τα δεκάλεπτα: 16-14, 41-25, 59-38, 79-65 

Διαιτητές: Λοτερμόζερ (Γερμανία), Γιόβτσιτς (Σερβία), Νέντοβιτς (Σλοβενία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντέιβιντ Μπλατ): Ουίλιαμς-Γκος 7 (1), Τουπάν 5 (1), Σπανούλης 6 (1), Μιλουτίνοβ 18, Στρέλνιεκς 18 (4), Βεζένκοβ 2, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 12 (3), Μάντζαρης, Μπόγρης, ΛεΝτέι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρικ Πιτίνο): Τόμας 8, Παπαγιάννης 4, Λάσμε 4, Παπαπέτρου 2, Παππάς 5, Γκιστ 4, Λεκαβίτσιους 10 (2), Λοτζέσκι, Καλάθης 13 (3), Αντετοκούνμπο 8 (2), Μήτογλου 7 (1)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)