to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:44 | 02.04.2018

Αθλητισμός

Με μηδενισμό και αφαίρεση βαθμών κινδυνεύει η Δόξα Δράμας

Έχασε τον αγώνα από τον Άρη μέσα στο γήπεδο (1-0), τώρα κινδυνεύει με μηδενισμό και αφαίρεση βαθμών. Ο λόγος για τη Δόξα Δράμας, η οποία χρησιμοποίησε έξι ξένους ποδοσφαιριστές στο διάστημα 71΄-77΄ και, βάσει του κανονισμού, κινδυνεύει με τιμωρηθεί με μηδενισμό και αφαίρεση βαθμών.


Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου ξεκίνησε τον αγώνα με τέσσερις ξένους, και συγκεκριμένα τους Όστοϊτς, Ντιμιτρόφσκι, Μπαϊκαρά και Τζόκιτς. Στο 64ο λεπτό ο Κάσες αντικατέστησε τον Κουσκουνά και στο 71ο ο Στεφάνοβιτς τον Σπυρόπουλο, με αποτέλεσμα οι τέσσερις ξένοι να γίνουν έξι. Στο 77ο λεπτό, ο Καπνίδης πήρε τη θέση του Τζόκιτς, με αποτέλεσμα να επανέλθει η... νομιμότητα!

 

Παραδέχεται το λάθος με τους έξι ξένους η Δόξα Δράμας

Μέσω δήλωσης του προέδρου της, Γιάννη Μπύρου, η ΠΑΕ Δόξα Δράμας παραδέχεται το λάθος που έγινε στον χθεσινό (1/4) αγώνα της Football League με τον Αρη, όταν για περίπου έξι λεπτά αγωνίστηκε με έξι αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα, αντί των πέντε που επιτρέπονται από τον κανονισμό. «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεών μας», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των "μαυραετών", οι οποίοι αντιμετωπίζουν το φάσμα του μηδενισμού στο συγκεκριμένο παιχνίδι (το οποίο ούτως ή άλλως έχασαν με 1-0), αλλά και της αφαίρεσης βαθμών.

Η δήλωση του Γιάννη Μπύρου: «Στην αναμέτρηση με τον Άρη, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», από το 71ο λεπτό μέχρι και το 77΄ του αγώνα, η ομάδα μας αγωνίσθηκε με έξι κοινοτικούς ? αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, αντί πέντε, όπως επιβάλλουν οι κανονισμοί της ΕΠΟ. Επειδή η ευθύνη προϋποθέτει ήθος και στην εποχή μας είναι μεγάλη και δύσκολη υπόθεση να ζει κανείς υπεύθυνα, ως ΠΑΕ, αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεών μας! Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να μας διακατέχει η νοοτροπία του «θύματος» και να περιμένουμε τις όποιες αντιδράσεις των άλλων ομάδων. Θεωρούμε σωστό να προχωρήσουμε στην ανάληψη των ευθυνών που μας αναλογούν, διότι έτσι απομακρύνουμε κάθε αρνητικό συναίσθημα και καθορίζουμε το μέλλον μας και την προσωπικότητά μας. Είναι μεγάλη και δύσκολη υπόθεση να ζει κανείς υπεύθυνα. Άλλωστε ο Νίκος Καζαντζάκης είχε πει: "Ν΄ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω"».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)