to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:33 | 14.02.2018

Πολιτισμός

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στο Πεδίο του Άρεως την Κυριακή 11/2

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής με το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO με θέμα «ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11/2 στο Πεδίο του Άρεως η εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής με το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO με θέμα «ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι και χορευτικές ενώσεις : Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου «ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ», η Θεσσαλική Ένωση Θριάσιου Πεδίου, ο Όμιλος Καρπαθίων Νέων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μηνά Κερατσινίου, ο Λαογραφικός Σύλλογος ‘ΑΠΟΛΛΩΝ’ Κερατέας, η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, το Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Παλαιού Φαλήρου με την δυναμική ξεχωριστή ο Όμιλος Ελληνικών Λαϊκών Χορών "Ελένη Τσαούλη", το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων και ο Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων ‘Ο ΜΟΛΥΒΟΣ’.

Με κέφι, χορό και τραγούδι και με την παρουσία μικρών και μεγάλων 700 έγινε η αναπαράσταση των αποκριάτικων εθίμων από όλα τα μέρη της Ελλάδας με τη  συνοδεία ζωντανής μουσικής που γέμισαν το Πεδίο του Άρεως και τους δρόμους γύρω από αυτό.

Επίμονα και σταθερά η Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών για άλλη μια φορά δίνει το παρόν στο Πάρκο. Με την μεγάλη συμμετοχή των Αθηναίων πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της, δίνει ζωή και προβάλλει παράλληλα το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της Χώρας μας.

Τα Αποκριάτικα Δρώμενα εντάσσονται σε σειρά εκδηλώσεων όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων (Άρσις) στον χώρο του Πεδίου του Άρεως.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)