to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:38 | 03.11.2014

πηγή: altpressfthiotida.com

Κοινωνία

Με μαζική πορεία οι μαθητές της Λαμίας είπαν «όχι» στο «νέο Λύκειο» (βίντεο - φωτ.)

«Το σχέδιο τους είναι σχολεία μαγαζιά με τους γονείς πελάτες κι αμόρφωτα παιδιά!»


Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί αναβρασμός στα σχολεία όλης της χωρας  με καταλήψεις και κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για το «Νέο Λύκειο». Με μια μαζική συγκέντρωση και πορεία  σήμερα το πρωί ( Δευτέρα 3 Νοεμβρίου) οι μαθητές της Λαμίας  διαμαρτυρήθηκαν  για τις κυβερνητικές αλλαγές στη Παιδεία,  το «νέο Λύκειο»  και την  Τράπεζα θεμάτων . Οι μαθητές με σελίδα που δημιούργησαν στο facebook  κάλεσαν  καθηγητές και γονείς σε συμπαράσταση. Να σημειωθεί   ότι στις πρόσφατες καταλήψεις  στη Λαμία μετά από  επέμβαση της Αστυνομίας στο 1ο ΕΠΑΛ  συνελήφθησαν μαθητές και γονείς  που η δίκη τους θα γίνει στις 20 Νοεμβρίου στη Λαμία.

 Το κάλεσμα των μαθητών:

Πέρυσι εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά το «νέο λύκειο» και η τράπεζα θεμάτων με οδυνηρά αποτελέσματα.Σύμφωνα με περσινά στοιχεία,μεγάλο ποσοστό μαθητών κρίθηκαν μετεξεταστέοι και άλλοι έχασαν τη χρονιά.Σε κάποιες περιοχές το ποσοστό αποτυχίας ξεπέρασε το 30%. Στο νέο σύστημα παραμερίζεται η κριτική σκέψη του μαθητή. Ο καθηγητής αδυνατεί να διαχειριστεί την ύλη ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της τάξης ωθώντας έτσι τους μαθητές στα φροντιστήρια ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις εξετάσεις και επιβαρύνοντας οικονομικά τους γονείς(και ολα αυτά σε καιρούς οικονομικής κρίσης). Η μόρφωση που θα μας προσφέρεται θα είναι τυποποιημένη και δε θα αποβλέπει στην καλλιέργεια πολύπλευρης προσωπικότητας.

Η αυταρχική κυβέρνηση πήρε αποφάσεις για το μέλλον μας χωρίς να μας ρωτήσει.Μας θέλουν σύγχρονα πειραματόζωα. Σύγχρονους σκλάβους-τεχνίτες χωρίς πλατιά μόρφωση και δικαιώματα.

Ήρθε η ώρα να ακουστεί και η δική μας φωνή!

DSC_1070

μαθητες1μαθητες2μαθητες3

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)