to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:06 | 25.07.2013

Πολιτική

Με λίγες πατάτες, πεπόνια και τον ύμνο του Χίτλερ η διανομή τροφίμων της ΧΑ

Μία σακούλα πατάτες κι ένα πεπόνι για τους τυχερούς υπό τους ήχους πάντα του ναζιστικού ύμνου της ΧΑ, ήταν η προσφορά προς τους Έλληνες στην περίφημη διανομή τροφίμων όπου σύμφωνα με την Ελ. Ζαρούλια θα μοιράζονταν τόνοι κρέατος και ρούχων.


Οι μελανοχίτωνες της ΧΑ δίνοντας περισσότερη έμφαση στην διαφήμιση και την περιφρούρηση της ρατσιστικής τους εκδήλωσης «κούρεψαν» τελικά το μενού της διανομής τροφίμων. Μοναδικό τους μέλημα ήταν η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας όσων περίμεναν στην ουρά κάτω από τον ήλιο για ένα κιλό πατάτες υπό τα παραγγέλματα βουλευτών του κόμματος που είχαν αναλάβει ρόλο συσσιτιάρχη.

Ματαίως πάντως ο σκληρός πυρήνας των οργανωμένων μελών της ΧΑ προσπαθούσε να «εμπνεύσει» το χειροκρότημα των συγκεντρωμένων πολιτών στην ομιλία του Ν. Μιχαλολιάκου, καθώς οι περισσότεροι έπαιρναν τις πατάτες τους και αποχωρούσαν.

Πηγή: Αυγή

Και ένα σχόλιο (της Άντας Ψαρρά) από τη σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών:

Όταν οι φασίστες μετρούν τους πεινασμένους

Η ρατσιστική διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της ήταν ένα απόλυτο φιάσκο. Σύμφωνα με τον χαιρετισμό του αρχηγού της, επιλέχτηκε σκόπιμα η επέτειος της μεταπολίτευσης, για να υποδηλωθεί η αντίθεση της οργάνωσης στη δημοκρατία. Το ναζιστικό χάπενινγκ κράτησε λιγότερο από μία ώρα και εκτός από τα μαυροντυμένα μέλη της μάζεψε και λίγες δεκάδες ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε. Το αποτέλεσμα δεν συγκρίνεται καν με τα καθημερινά συσσίτια που οργανώνουν δήμοι, μητροπόλεις και κοινωνικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, μακριά από τις κάμερες και τη δημοσιότητα. Αλλά το να καμαρώνουν οι ναζιστές για την επιτυχία τους μετρώντας τους πεινασμένους αποδεικνύει το πραγματικό ενδιαφέρον τους για τον «συνάνθρωπο», ακόμα και τον Ελληνα.
Οσο για την αστυνομική απαγόρευση «κάθε συγκέντρωσης», πολύ κακώς στηρίχτηκε σε «λόγους ασφαλείας», αφήνοντας να υπονοηθεί ότι υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων. Αν είχε πραγματικά διάθεση αντίδρασης η κυβέρνηση, έπρεπε να στηριχτεί στο Σύνταγμα και τη νομοθεσία, που απαγορεύουν την εφαρμογή φυλετικών διακρίσεων. Το μήνυμα προς τους ναζιστές θα έπρεπε είναι ότι δεν είναι ανεκτή η δράση μιας ελληνικής Κου Κλουξ Κλαν στις πλατείες της Αθήνας. Και αν έκριναν ότι δεν μπορούν να απαγορεύσουν προληπτικά τη συγκέντρωση, να προχωρήσουν στην αυτόφωρη σύλληψη των παρανομούντων διοργανωτών.

Αντα Ψαρρά

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)