to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Με «λαθροχειρία» απαντά το ΑΠΘ για τα βιβλία του δικτάτορα Παπαδόπουλου

Η βιβλιοθήκη Μεταπτυχιακών και Υποψηφίων Διδακτόρων του ΑΠΘ επιχείρησε σήμερα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και με σχετική ανάρτησή της έκανε λόγο για για «ανταλλαγή» βιβλίων.


Εύλογα ερωτήματα έχουν προκληθεί για τα βιβλία του δικτάτορα Γιώργου Παπαδόπουλου που εξυμνούν τη χούντα και τα οποία διατίθενται δωρεάν στους φοιτητές από το ΑΠΘ. Μια αποκάλυψη που έκανε ο ρεπόρτερ Χρήστος Αβραμίδης και την κατέγραψε με την κάμερά του στο ellinofreneianet.gr.

Η βιβλιοθήκη Μεταπτυχιακών και Υποψηφίων Διδακτόρων του ΑΠΘ επιχείρησε σήμερα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και με σχετική ανάρτησή της έκανε λόγο για για «ανταλλαγή» βιβλίων.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση ανέφερε πως «Στην Κεντρική Βιβλιοθήκη έχει καθιερωθεί η ανταλλαγή βιβλίων εδώ και πάνω από 10 χρόνια με στόχο τη διάθεση χρησιμοποιημένων αντιτύπων κυρίως του "Ευδόξου" αλλά και διαφόρων βιβλίων που διαθέτει η Βιβλιοθήκη από δωρεές σε πολλαπλά αντίτυπα. Σύμφωνα με την λογική της ανταλλαγής αυτής ο καθένας έχει την δυνατότητα να αφήσει ή να πάρει βιβλίο από τον καθορισμένο χώρο, χωρίς να υπάρχει κανένας περιορισμός ή έλεγχος λογοκρισίας στο υλικό που διατίθεται. Η Βιβλιοθήκη δεν ασκεί, και ούτε βέβαια θα μπορούσε να ασκήσει, κάποιο έλεγχο στα βιβλία που αποτίθενται εκεί οποιαδήποτε στιγμή κατά τις ώρες τις λειτουργίας της. Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι τα βιβλία που διατίθενται εκ μέρους της φέρουν όλα την σφραγίδα της. Συνεπώς οποιαδήποτε άλλη προβολή και διόγκωση του θέματος αποτελεί ενέργεια εκ του πονηρού με συγκεκριμένο σκοπό».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Χρ. Αβραμίδη, τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα λέει το ΑΠΘ, τονίζοντας πως έχει γίνει λαθροχειρία. Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, στη βιβλιοθήκη μέσα στην οποία τραβήχτηκε η φωτογραφία, δεν λειτουργεί υπηρεσία «ανταλλαγής» βιβλίων, αλλά υπηρεσία διάθεσης βιβλίων. Επίσης, η συγκεκριμένη δημοσίευση «που αποκαλύπτει τα ψέματα του ΑΠΘ, αμέσως μετά το δημοσίευμα αποκρύφτηκε από το χρονολόγιο του λογαριασμού facebook "Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΑΠΘ"» και πλέον «μπορεί κανείς να την δει μονάχα αν έχει ήδη αποθηκευμένο το link».

«Το πανεπιστήμιο διέθετε δωρεάν τα βιβλία του Παπαδόπουλου και αυτό πρέπει να γραφτεί καθαρά», υπογραμμίζει ο δημοσιογράφος, σημειώνοντας ότι η ανακοίνωση του ΑΠΘ ήταν για να θολώσει τα νερά.

tags: ΑΠΘ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)