to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:48 | 02.12.2021

Κοινωνία

Με το κριτήριο... «ημέτερη» ο διορισμός διευθύντριας στο νοσοκομείο Χίου

«Η διοίκηση του νοσοκομείου Χίου και προσωπικά η διοικήτρια, πέρα από την επαναφορά των εργολάβων σε κρίσιμους τομείς, προχώρησαν σε μια ακόμη ενέργεια που κινείται στα όρια της παράβασης της ορθής διοίκησης καθώς όρισαν αναπληρώτρια στην διεύθυνση της νοσηλευτικής υπηρεσίας άτομο που δεν πληροί τα κριτήρια του νόμου»!


Η συμμετοχή στην κατηγορία των «ημετέρων» είναι το μόνο κριτήριο που πληροί η διορισθείσα από την διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου κα Ελένη Κανταράκη στην θέση της αναπληρώτριας στην διεύθυνση της νοσηλευτικής υπηρεσίας, καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης και η νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος.

Επισημαίνουν ακόμη ότι υποσκελίσθηκαν άξια στελέχη της υπηρεσίας, χαρακτηρίζουν την εν λόγω απόφαση της διοικήτριας στην ουσία πολιτική δίωξη και νομική ακροβασία και δηλώνουν ότι το θέμα αυτό μαζί με άλλα θέματα κακοδιοίκησης στο νοσοκομείο Χίου θα έρθουν στην Βουλή προς απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους – σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 – αναφέρουν τα εξής:

«Η διοίκηση του νοσοκομείου Χίου και προσωπικά η διοικήτρια, πέρα από την επαναφορά των εργολάβων σε κρίσιμους τομείς, προχώρησαν σε μια ακόμη ενέργεια που κινείται στα όρια της παράβασης της ορθής διοίκησης.

Όρισαν αναπληρώτρια στην διεύθυνση της νοσηλευτικής υπηρεσίας άτομο που δεν πληροί τα κριτήρια του νόμου. Το μόνο κριτήριο που πληροί είναι ότι ανήκει στην κατηγορία των «ημετέρων».

Με την τοποθέτηση αυτή παρακάμπτονται άξια στελέχη της νοσηλευτικής υπηρεσίας, με μακράν καλύτερα βιογραφικά, αλλά δυστυχώς όχι της αρεσκείας τους.

Ο ουσιαστικός λόγος της υποσκέλισης αυτής είναι ότι τα συγκεκριμένα αυτά στελέχη ασκούν συνδικαλιστική δράση και εναντιώνονται στην πολιτικής της κ. Κανταράκη και των νέων πολιτικών φίλων της.

Η τοποθέτηση αυτή αποτελεί στην ουσία πολιτική δίωξη και νομική ακροβασία και ως τέτοια την καταγγέλλουμε και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της. Το θέμα αυτό θα έλθει μαζί με άλλα ζητήματα κακοδιοίκησης στην Βουλή προς απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)