to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:06 | 10.12.2019

Πολιτική

Συνεχίζει να καλύπτει η κυβέρνηση την αστυνομική αγριότητα (βίντεο)

Το όργιο καταστολής και αυθαιρεσίας από την πλευρά της ελληνικής αστυνομίας κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Τζανακόπουλος ενώ ο Μ. Βορίδης συνέχισε να παρέχει πολιτική κάλυψη στην αγριότητα τορπιλίζοντας το πολιτικό κλίμα


Νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε την Τρίτη 10/12 η αξιωματική αντιπολίτευση για τα περιστατικά αστυνομικής αγριότητας που ακολούθησαν την πορεία στη μνήμη του Γρ. Γρηγορόπουλου, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα, ο Δημ. Τζανακόπουλος κατήγγειλε εκ νέου το όργιο καταστολής και αυθαιρεσίας από την πλευρά της ελληνικής αστυνομίας όχι μόνο στα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου αλλά και σε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο σαββατοκύριακο.

Όπως ανέφερε αναλυτικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι εικόνες αυτές και οι καταγγελίες επωνύμως και ανωνύμως προκαλούν όχι μόνο ανησυχία αλλά πραγματική αγανάκτηση Όπως προκαλούν αγανάκτηση οι δηλώσεις που έχουν γίνει από συνδικαλιστές της ελληνικής αστυνομίας ότι με την παρούσα κυβέρνηση τους έχουν λυθεί τα χέρια

Και κανείς από τους βουλευτές της κυβέρνησης, αν και δηλώνουν πολιτικά φιλελεύθεροι δεν έχει βρεθεί να μας εξηγήσει ως προς τι τους έχουν λυθεί τα χέρια Ως προς όσα ανατριχιαστικά είδαμε στο διαδίκτυο και όσα έγιναν στους δρόμους της Αθήνας τις τελευταίες 4-5 μέρες;

Τους έχουν λυθεί τα χέρια να ξεγυμνώνουν ανθρώπους; Να χτυπούν βάναυσα διαδηλωτές ή ακόμα και περαστικούς χωρίς κανέναν απολύτως λόγο; Αυτός είναι ο πολιτικός φιλελευθερισμός και ο εκσυγχρονισμός του αστικού κράτους που επαγγέλλονταν ο κ. Μητσοτάκης πριν από τις εκλογές; Πρέπει ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοίδης αλλά και οι παριστάμενοι υπουργοί να απαντήσουν τι ακριβώς σημαίνει ότι έχουν λυθεί τα χέρια της αστυνομίας;

Αντί να απαντήσει ο κ. Χρυσοχοίδης επιχειρεί με θράσος να καλύψει και να συγκαλύψει το αίσχος την αθλιότητα και πάνω από όλα την παρανομία των οργάνων της τάξης που αυτό που οφείλουν να κάνουν πριν και πάνω από όλα είναι να τηρούν ευλαβικά το Νόμο και να σέβονται ευλαβικά τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο Δημ. Τζανακόπουλος κάλεσε τους παριστάμενους βουλευτές και υπουργούς να αναλογιστούν αν αυτά συμβαίνουν δημόσια στο δρόμο μπροστά στα μάτια περαστικών μπροστά στους τηλεοπτικούς και φωτογραφικούς φακούς τι μπορεί να συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες των κρατητηρίων και των αστυνομικών τμημάτων:

«Γνωρίζετε τις καταγγελίες ότι το Σαββατοκύριακο ακούγονταν ουρλιαχτά μέσα από το αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων; Είστε περήφανοι γι’ αυτό; αυτός είναι πολιτικός φιλελευθερισμός; Στην Ελλάδα του 2019 έχουμε πλέον εικόνες και καταγγελίες εξευτελιστικής μεταχείρισης και θα το πώς ευθαρσώς βασανιστηρίων και εσείς άμα θέλετε υπερασπιστείτε τα.

Αυτά που όλοι είδαμε και δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο τις προηγούμενες ημέρες είναι με τη στενή έννοια του όρου βασανιστήρια Και αν έχετε το θάρρος υπερασπιστείτε τα κ. Βορίδη επειδή έχετε κάνει δηλώσεις περί αναγκαστικότητας του δικαίου που περιέχει βία. Κάνετε λάθος το δίκαιο εμπεριέχει νόμιμη βία και τα βασανιστήρια δεν είναι με κανέναν τρόπο νόμιμη βία.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση τα κάνει όλα αυτά για να επανακτήσει την πρόσβαση της σε ακροδεξιά ακροατήρια, στα ακροατήρια που συμπαθεί ο κ. Βορίδης και επιλέγει με τον τρόπο αυτό να τορπιλίσει το πολιτικό κλίμα και να δημιουργήσει ένα τοξικό πολιτικό περιβάλλον».

Αρνήθηκε ξανά να καταδικάσει την αστυνομική βαρβαρότητα ο Βορίδης

Για αστήρικτες κατηγορίες κατά της ΕΛΑΣ και «συμπαράταξη με συγκεκριμένα ακροατήρια» κατηγόρησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ο παριστάμενος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης. 

Ο ακροδεξιός υπουργός συνέχισε να παρέχει κάλυψη στο υπουργείο Προ.Πο. και τόλμησε να ισχυριστεί ότι στο ΑΤ Εξαρχείων τα ουρλιαχτά σχετίζονταν με ψυχιατρικό περιστατικό ενώ καμία προσαγωγή από επεισόδια δεν υπήρξε!

Κάλεσε μάλιστα με θράσος το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να μην τοποθετείται πριν ολοκληρωθεί η έρευνα: Εάν κάποιος μιλά για ενόχους και αθώους φανερώνει την πολιτική του θέση [...] Εμείς λέμε ότι κάθε έκνομη ενέργεια θα ελέγχεται ενώ εσείς παίρνετε θέση και καταδικάζετε.

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένη τη συμπαράταξή του με συγκεκριμένα ακροατήρια, παραγνωρίζει τη λαϊκή εντολή να τερματιστεί η ανομία και το χάος, επίσης παραγνωρίζει και το ότι η ΕΛΑΣ προστάτευσε το δικαίωμα στη διαδήλωση με επιτυχημένα μέτρα. Χαρακτήρισε μάλιστα «συγκλονιστικό» το να λέει ότι «δεν μπορούμε να έχουμε πεδίο πολιτικής συνεννόησης για τα ελληνοτουρκικά» επειδή υπήρξαν περιστατικά που ελέγχονται. Αυτή η θέση φανερώνει τις προτεραιότητες σας, είπε ο κ. Βορίδης.

«Παραδίνομαι»

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλ. Γρηγοριάδης, είχε ανεβεί στο βήμα με τα χέρια πίσω από το κεφάλι και αναφωνώντας τη λέξη «παραδίνομαι», σε μια προσπάθεια να αναπαραστήσει το περιστατικό ακινητοποίησης νεαρού από άνδρες των ΜΑΤ. «Έστω ότι ήμουν αντεξουσιαστής, ταραχοποιός, αλλά δεν μπορεί να φωνάζω παραδίνομαι και να συνεχίζουν να με χτυπούν, να με κλωτσάνε στην κοιλιά, στα γεννητικά όργανα και στο στήθος, όταν είμαι εμφανώς άοπλος και παραδομένος», είπε ο κ. Γρηγοριάδης. Αναρωτήθηκε επίσης εάν όλη αυτή η αγριότητα είναι Δημοκρατία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)