to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:25 | 01.02.2023

Πολιτική

Με χυδαία επίθεση κατά του Αλ. Τσίπρα προσπάθησε ο Μητσοτάκης να απαντήσει στην κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Επιτέθηκε στον Αλ. Τσίπρα από τον Μαραθώνα. Ξέχασε γρήγορα το 2019, όταν ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπραττε ακριβώς το ίδιο, ανακοινώνοντας την αποχώρηση της ΝΔ από τη Βουλή. Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει «συγκρίσεις», ας έρθει στην τηλεμαχία που αποφεύγει εδώ και 7 χρόνια, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της Π. Τσαπανίδου.


Ακόμα ένα σκαλοπάτι στην κλίμακα της χυδαιότητας κατέβηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προσπάθειά του να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα και στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, με εξαίρεση την περίπτωση που εισαχθεί νομοθετική ρύθμιση για τον αποκλεισμό των νεοναζί από τις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός, με αγοραία φρασεολογία, έκανε λόγο για «πεζοδρομιακή δημοκρατία» και επιστράτευσε τη χυδαία θεωρία των δύο άκρων στον απόηχο της απόφασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην  νομιμοποιήσει «το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει τον Τσίπρα του 2012 «τότε που είχαμε την άνω και την κάτω πλατεία και κάποιοι φωνάζανε να πάνε να εισβάλουν στη Βουλή», ανέφερε μιλώντας σε συγκέντρωση στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ Νέας Μάκρης – Μαραθώνα.

Ο πρωθυπουργός που ουκ ολίγες φορές έχει δραπετεύσει από τη Βουλή και έχει αρνηθεί να απαντήσει σε καίριες ερωτήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το σκάνδαλο των υποκλοπών, έφτασε στο σημείο να κατηγορεί  τον Αλέξη Τσίπρα ότι περιφρονεί το Κοινοβούλιο και τη συνταγματική τάξη.

Όλη αυτή η ευαισθητοποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κοινοβουλευτισμό και το Σύνταγμα αποδεικνύεται όψιμη, καθώς ο πρωθυπουργός ξέχασε πολύ γρήγορα ότι το 2019, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, είχε κάνει ακριβώς το ίδιο ως αρχηγός, τότε, της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα τον Ιούνιο του 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως καλεσμένος στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και με αφορμή νομοσχέδια που θα έρχονταν προς ψήφιση, είχε υπογραμμίσει «Δεν θα συμμετέχουμε στη Βουλή καθόλου αυτήν την εβδομάδα. Θα καταγγείλουμε τη διαδικασία και θα αποχωρήσουμε. Δεν θα μπούμε στο κάδρο μίας απονομιμοποιημένης Βουλής, η οποία δεν θα έπρεπε ποτέ να ανοίξει και ανοίγει μόνο για διευθετήσεις. Να τις κάνουν χωρίς εμάς».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 29:11:

Πόπη Τσαπανίδου: Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει «συγκρίσεις» ας έρθει στην τηλεμαχία που αποφεύγει εδώ και 7 χρόνια (βίντεο)

Η απάντηση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπης Τσαπανίδου, στα όσα δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός:

«Ο κ. Μητσοτάκης που περιφρονεί τη Δημοκρατία, που άκουγε το μισό πολιτικό σύστημα και τους αρχηγούς της Άμυνας χωρίς να εξηγήσει το γιατί, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για περιφρόνηση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας!

Αν θέλει συγκρίσεις και διάλογο μπορεί να τον έχει. Αύριο κιόλας! Ας έρθει σε μια τηλεμαχία. Επτά χρόνια τώρα το αποφεύγει. Νομιμοποίηση της εκτροπής από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όμως, δεν θα έχει.

Όσο για τα προβλήματα των πολιτών, το θυμήθηκε πολύ αργά. Ενάμισι χρόνο τώρα κάνει πλάτες στα καρτέλ, πριμοδοτεί την αισχροκέρδεια. Πολύ σύντομα οι πολίτες θα του δώσουν την απάντησή τους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)