to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:40 | 16.06.2018

Κοινωνία

Συλλαλητήριο για το Μακεδονικό με χορηγό... τη ΝΔ και ακροδεξιά μπάχαλα (ενημέρωση)

Πολύ μικρή απήχηση είχε το συλλαλητήριο το οποίο διοργανώθηκε στο Σύνταγμα κατά της συμφωνίας Αθηνών - Σκοπίων για το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας - Επεισόδια με τη συμμετοχή ακροδεξιών αργά το βράδυ έξω από τη Βουλή


Ολοκληρώθηκε, λίγο μετά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό με την πΓΔΜ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια απ' τη Μακεδονία». Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου όταν ομάδες διαδηλωτών πετώντας πέτρες και φωτοβολίδες συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις προσπαθώντας να ανέβουν στην μπροστινή είσοδο της Βουλής. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.  

Το «παρών» έδωσαν κι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός και Ηλίας Παναγιώταρος. 

Όχι απλά με την υποστήριξη αλλά με την υποκίνηση από τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, πραγματοποιήθηκε το Σάββατοτο συλλαλητήρι  κατά της συμφωνίας Αθηνών - Σκοπίων για το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας, στον απόηχο της χρυσαυγίτικης προ(σ)κλησης για εκτροπή

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 4 στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που μέσα στη βουλή διεξαγόταν η συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μικρή, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ο οποίος δεν αντοποκρίθηκε στις πατριωτικές κορώνες των καλεσμάτων.

Ο κόσμος κρατούσε ελληνικές σημαίες αλλά και σημαίες με το σήμα της Βεργίνας, ενώ το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν το γνωστό φασιστικό: Αλήτες, προδότες, πολιτικοι.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν δυο με τρεις φορές έξω από τη Βουλή, καθώς ομάδα διαδηλωτών στην προσπάθεια να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό συγκρούστηκε μαζί τους,με τους αστυνομικούς να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρώς ένας διαδηλωτής.

 Πρώτη γραμμή ο καταδικασμένος εγκληματίας Λαγός

Λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα, μια ομάδα από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία επιχείρησε για δεύτερη φορά να ανεβεί τα σκαλιά της Βουλής πίσω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Πανταχού παρών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός.

Τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και απώθησαν τους διαδηλωτές, οι πρωτοπόροι των οποίων φορούσαν γάντια, κράνη, μπλούζες των ειδικών δυνάμεων και φώναζαν συνθήματα όπως «Να καεί το μπουρδέλο η Βουλή», «Αλήτες προδότες πολίτικοι» κ.α.

Το πρωτοφανές είναι πως μερικά λεπτά αργότερα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, βρέθηκε στην πλατεία μαζί τους, τους αγκάλιαζε, συνομιλούσε και στη συνέχεια ήταν πρωτοπόρος σε νέα απόπειρα εισβολής στο κτίριο της Βουλης, όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το βίντεο του News 24/7.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Λαγός πρώτος στην απόπειρα εισβολής στη Βουλή

(Πηγή:news247)

Με χορηγό τη... ΝΔ

Την Πέμπτη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης επικαλέστηκε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συνδέουν τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνο Κυρανάκη με τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου για το ονοματολογικό:

 

Εν τω μεταξύ, στα σόσιαλ μίντια η παρακάτω εικόνα συνδέει τον διοργανωτή της εκδήλωσης στο facebook με την εταιρία που «φιλοτέχνησε» την καμπάνια «Χίλιες Φωνές» της Ν.Δ. (με τους 12 λόγους που ήταν 11...).

 

Την ίδια στιγμή, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αλλά και η «γαλάζια» φοιτητική παράταξη σηκώνουν ψηλά τη σημαία της πατριδοκαπηλείας μέσω social media:

 

Εξ ου και οι κατηγορίες κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την κυβέρνηση, με φόντο τη χρυσαυγίτικη πρόκληση στη Βουλή: «Είναι πλέον φανερό ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ανοίξει με τη στάση της το κουτί της Πανδώρας. Έχει απελευθερώσει τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά ακραίων κύκλων και έχει νομιμοποιήσει το τέρας του εθνικισμού», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δημ. Τζανακόπουλος

Στη συγκέντρωση του Σαββάτου, το στίγμα έδωσαν τόσο οι χρυσαυγίτες που βρέθηκαν εκεί μετά τη φασιστική πρόκληση, όσο και αλλα ακροδεξιά στοιχεία, με συνθήματα μίσους. 

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα με τον φακό του left.gr και του Άγγελου Καλοδούκα:

 
Στο Πισοδέρι την Κυριακή το συλλαλητήριο 

Αύριο Κυριακή, ημέρα υπογραφής της συμφωνίας στο Λαιμό Πρεσπών στο νομό Φλώρινας, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κορυφώνονται με συγκέντρωση – συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου.

Ήδη υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» στην Βόρεια Ελλάδα, ώστε να υπάρξει μαζική παρουσία στις Πρέσπες, την ίδια ώρα που θα υπογράφεται η συμφωνία. «Εμείς θα είμαστε εκεί, στα ποτισμένα από το αίμα των ηρώων χώματα της Μακεδονίκης γης, για να φωνάξουμε πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» αναφέρει ανακοίνωση των διοργανωτών.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από τη Βουλή, όταν ομάδα διαδηλωτών συγκρούστηκε με αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση χημικών. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)