to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:51 | 23.11.2017

Κοινωνία

Με χειρόγραφες συνταγές και παραπεμπτικά θα εξυπηρετούνται οι πλημμυροπαθείς ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που έχασαν τα βιβλιάριά τους

Όχι ηλεκτρονικά, αλλά με χειρόγραφες συνταγές και παραπεμπτικά, θα εξυπηρετούνται στο εξής και μέχρι το τέλος του 2017, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στη Δυτική Αττική που έχασαν τα βιβλιάρια υγείας


Η αρμόδια διεύθυνση του Οργανισμού, με απόφασή της, τονίζει επίσης πως θα χορηγούνται κατ' εξαίρεση από την Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Ελευσίνας, δύο συνταγολόγια ανά γιατρό που έχει ως έδρα την Μάνδρα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Λόγω των πρόσφατων καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν την Μάνδρα Αττικής και για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών της, από σήμερα και μέχρι το τέλος του έτους, θα χορηγούνται κατ' εξαίρεση από την ΠΕ.ΔΙ ΕΟΠΥΥ Ελευσίνας δύο συνταγολόγια ανά γιατρό με έδρα την Μάνδρα (συμβεβλημένων, πιστοποιημένων, Π.Ι. Μάνδρας κλπ) προκειμένου να συνταγογραφούν την φαρμακευτική αγωγή των δικαιούχων στο πρώτο συνταγολόγιο και στο δεύτερο διαγνωστικές εξετάσεις καθώς και λοιπά προβλεπόμενα στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ όπως π.χ. αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, είδη πρόσθετης περίθαλψης κλπ. 

Η συνταγογράφηση των ανωτέρω θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από Υπεύθυνη Δήλωση του ασφαλισμένου για την απώλεια του βιβλιαρίου και τυχόν ηλεκτρονικών παραπεμπτικών που είχαν ήδη εκδοθεί και έχουν καταστραφεί, καθώς και αποδεικτικό εγγραφής του στους καταλόγους πληγέντων του Δήμου Μάνδρας και Μεγάρων (Δημοτική Ενότητα Νέας Περάμου). 

Τέλος, τα αιτήματα εκκαθάρισης παροχών των πληγέντων ασφαλισμένων του Οργανισμού καθώς και των συμβεβλημένων προμηθευτών Υγείας (Πάροχοι- Φαρμακεία) με έδρα τη Μάνδρα Αττικής, θα εκκαθαρίζονται και θα αποζημιώνονται κατά προτεραιότητα από την αρμόδια ΠΕ.ΔΙ. ΕΟΠΥΥ στην οποία οι συμβεβλημένοι προμηθευτές θα πρέπει να προσκομίζουν τα ανωτέρω αναφερόμενα δικαιολογητικά (Ηλεκτρονική ή χειρόγραφη συνταγή - παραπεμπτικό, Υπεύθυνη Δήλωση του Ασφαλισμένου και αποδεικτικό εγγραφής του στους καταλόγους των πληγέντων)».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)