to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:26 | 11.04.2016

Πολιτισμός

Με το φακό του left.gr: Οι Mode plagal παρουσίασαν τη νέα τους δουλειά

Φωτογραφίες: Άγγελος Καλοδούκας


Εδώ ολόκληρο το φωτογραφικό άλμπουμ

Οι Mode Plagal στο ΑΝ GROUNDFLOOR στα Εξάρχεια, παρουσίασαν την καινούργια εργασία τους και, φυσικά, ο φακός του left δεν ήταν δυνατό να λείψει. Afroμπαϊντούσκες, αρβανιτοfunk, στερεοελλαδίτικα Αιθιόπικς, ηπειρώτικαblues, οι ρίζες υπογείως διακλαδώνονται, ή, όπως είπε και ο Karl Heinz Stockhausen: «κάθε άνθρωπος φέρει μέσα του τους ρυθμούς και τους ήχους όλου του κόσμου».

Ο ήχος των Μode Plagal διαμορφώνεται με επιρροές από την παράδοση: την Ελληνική, Βαλκανική, Μεσογειακή και Αφρο-Αμερικανική. Από το 1990 πειραματίζονται με τους μονούς ρυθμούς της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και τους «βάζουν» να συνομιλήσουν με τη σύγχρονη jazz. Ένα πρωτότυπο και πετυχημένο «πείραμα» που δημιούργησε το μοναδικό υβριδικό ήχο τους που είναι αναγνωρίσιμος και χαρακτηριστικός παγκοσμίως για τους λάτρεις της World fusion Jazz.

To συγκρότημα έδωσε πνοή σε ένα μουσικό ιδίωμα που κέρδισε μεγάλη αναγνώριση εξ ίσου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι ηχογραφήσεις που έκαναν, έχουν αποκομίσει διθυραμβικές κριτικές, εντός και εκτός συνόρων, και έχουν ψηφιστεί στα WMCE charts(2000 και 2002).

Με όχημα τον ιδιαίτερο ήχο τους, οι Μode Plagal έχουν εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες και φεστιβάλ στο εξωτερικό όπως BarbicanTheater- London, England Rhythm Sticks Fest.-Queen Elisabeth Hall-London, England fringe Festival-Bath, Engliand, Cardiff Fest-Cardiff Wales, Paradiso Club-Amsterdam, Netherlands, Lux-Nijmegen, Muziekcentrum-Utrecht, De Warande-Tumhot, Belgium, 5thEuroSyrian jazz fest-Damaskus & Halepo, jazz aux Oudayas-Rabad, Maroco, Mediterraneo jazz festival –Elba, Italy. Επίσης σε Τουρκία, Αλγερία, Κύπρο και αλλού.

Σε συνεργασία με την ορχήστρα «Βόσπορος» σε Ολλανδία, Άμστερνταμ, Χάγη, Ουτρέχτη, Κων/πολη, Σμύρνη κ.α.  

Ακόμη, με τον πολύ γνωστό δεξιοτέχνη στο guimbri και τραγουδιστή από το Μαρόκο

Majid Bekkas , στο  Greek jazz panorama Athens (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών).

Δισκογραφία:

«Mode Plagal I», «Mode Plagal II», «Mode Plagal III», «Στου Βοσπόρου το Πέρα», «Η κάθοδος των Σαλτιμπάγκων» Χαϊνηδες- Mode Plagal, «Πέρα από τα σύνορα» Χαϊνηδες – Ψαραντώνης – Mode Plagal.

Μode Plagal:

    Θοδωρής Ρέλλος (sax, vocals)

    Κλέων Αντωνίου (guitar, vocals)

    Florian Mikuta (keyboards, vocals)

    Αντώνης Μαράτος (bass)

    Τάκης Κανέλλος (drums)

Site :  www.modeplagal.gr

Facebook: MODE PLAGAL

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)