to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:15 | 31.05.2016

Πολιτική

Με το φακό του left.gr: Η εκδήλωση για την Παιδεία με το Ν. Φίλη

Φωτογραφίες-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας


Τη Δευτέρα 30 Μαϊου 2016, ο ΣΥΡΙΖΑ Καλλιθέας διοργάνωσε εκδήλωση συζήτηση για την παιδεία με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Φίλη. Στο χώρο της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν 30-40 εκπαιδευτικοί αλλά και μέλη αριστερών οργανώσεων οι οποίοι αποδοκίμασαν τον υπουργό και μετά από λίγο αποχώρησαν. Λίγο αργότερα κατέφθασαν ακροδεξιοί που διαμαρτύρονταν για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στα θέματα της εκπαίδευσης και στις αλλαγές που επιδιώκει η κυβέρνηση στο χώρο της Παιδείας. Ανακοίνωσε την πρόθεση που υπάρχει για λιγότερες εξετάσεις και περισσότερο διδακτικό χρόνο με έμφαση στον ωφέλιμο χρόνο διδασκαλίας ενώ ο κ. Φίλης σημείωσε ότι «δεν μπορεί το σχολείο να λειτουργεί ως εξεταστικό κέντρο».

Μίλησε για τα αρχαία Ελληνικά, τις ξένες γλώσσες, τα θρησκευτικά, τις παρελάσεις, τους αναπληρωτές, την ειδική αγωγή, τα βιβλία και πολλά άλλα ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα. Ο κ. Φίλης ρώτησε τους ίδιους τους παρευρισκομένους «αν πιστεύει κανείς ότι είναι παιδαγωγικά σωστό, το παιδί στην Α' γυμνασίου να έχει 3 ώρες Αρχαία Ελληνικά και 2 ώρες Νέα Ελληνικά», και πρόσθεσε ότι «πρέπει να το ξανασκεφτούμε».

Ειδικά για τους αναπληρωτές δήλωσε ότι και φέτος θα ακολουθηθεί το περσινό σύστημα με τη διαφορά ότι τις ενστάσεις αν υπάρξουν θα τις εξετάσει το ΑΣΕΠ. «Το ΣΤΕ έχει αποφανθεί ότι δεν μπορούν να γίνονται διορισμοί μόνιμου προσωπικού από ξεχωριστούς πίνακες». Το νέο σύστημα θα πρέπει να λαμβάνει υπ' όψη και τη νέα πραγματικότητα της νομολογίας του ΣΤΕ, εξήγησε ο υπουργός Παιδείας και συνέχισε ότι μετά από διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος των νέων παιδιών, να δοκιμάζουν να βρουν μια δουλειά στο Δημόσιο. Στόχος του υπουργείο, όπως υποστήριξε είναι, «να βρούμε ένα σύστημα που θα ικανοποιεί όλες αυτές τις ανάγκες». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)