to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:30 | 18.11.2016

πηγή: in.gr

Πολιτική

Με ευρωπαϊκή στήριξη η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Τη στήριξη των ευρωπαϊκών οργάνων στην υλοποιούμενη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα, εξέφρασε ο Επίτροπο Υγείας, Βιτενις Αντριουκάιτις κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, χθες Πέμπτη στις Βρυξέλλες.


Ο κ. Ξανθός συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Σταμάτη Βαρδαρό είχε συνάντηση με τον Έλληνα Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο και με τον Επίτροπο Υγείας. 

Στις συναντήσεις αυτές αποτυπώθηκε η πολιτική στήριξη της Επιτροπής στο σχεδιασμό του υπουργείου και της κυβέρνησης για την μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Συγκεκριμένα, ο κ. Αντριουκάιτις διαβεβαίωσε τους Έλληνες αξιωματούχους για την παροχή κάθε διαθέσιμης τεχνικής βοήθειας από τις υπηρεσίες της EE και για την αξιοποίηση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων στήριξης της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ. 

Ο υπουργός Υγείας ανέδειξε τη στρατηγική σημασία που έχει για την αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την προώθηση της καθολικής και ισότιμης κάλυψης του πληθυσμού η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και διαβεβαίωσε τον Επίτροπο Υγείας για την ισχυρή πολιτική βούληση της κυβέρνησης στη διασφάλιση της βιωσιμότητας αυτού του σχεδίου.

Επίσης, ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε στο θέμα της προσβασιμότητας στη φαρμακευτική καινοτομία μέσα από την ορθολογική διαχείριση των νέων φαρμάκων και τη διακρατική συνεργασία στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης βιώσιμων τιμών αποζημίωσης στα ακριβά φάρμακα. Ο Επίτροπος Υγείας δήλωσε την υποστήριξή του σε πρωτοβουλίες που κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τέλος, ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επιβεβαίωσε την υποστήριξή του στην προσπάθεια αναβαθμισμένης υγειονομικής φροντίδας των προσφύγων-μεταναστών στην Ελλάδα και τη συνδρομή του στην προώθηση των αιτημάτων χρηματοδότησης από ειδικά ευρωπαϊκά ταμεία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)