to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Με εργαλεία το μίσος και την ξενοφοβία

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να διαχειριστεί το προσφυγικό με εργαλεία το μίσος και την ξενοφοβία.


Δεν θα πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση. Ο Κ. Μητσοτάκης έχει αποδείξει ήδη ότι είναι ικανός να εκμεταλλευτεί για πολιτικό κέρδος τα πάντα.

Εκμεταλλεύτηκε τον έξαλλο εθνολαϊκισμό για τις Πρέσπες, την καταστροφή στο Μάτι, τους νεκρούς από την εποχική γρίπη επί ΣΥΡΙΖΑ. Υποσχέθηκε ότι θα φύγουν οι πρόσφυγες από τη Λέσβο, ότι θα μειωθούν οι μετακλητοί στο Δημόσιο και ότι θα μείνουν οι λιγνίτες στην Πτολεμαΐδα. Κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι έκανε διακοπές. Μετά κέρδισε τις εκλογές και ήρθε στη χώρα η κανονικότητα. Κανείς δεν ασχολείται με όλα αυτά.

Μπορεί τα τάγματα εφόδου να αλωνίζουν στη Λέσβο και στον Έβρο, αλλά ο Κ. Μητσοτάκης είναι χαρούμενος. Και είναι ακόμα πιο χαρούμενος που η ιδέα της κυβέρνησης να στείλει πρόσφυγες στα ξερονήσια, βρίσκει γόνιμο έδαφος. Ένας - ένας οι ακροδεξιοί της Ν.Δ. βγαίνουν στα κανάλια για να την υποστηρίξουν, το ίδιο και ο αρμόδιος υπουργός, το ίδιο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσο πιο απάνθρωποι γίνονται, όσο περισσότερο τσαλαπατούν το Διεθνές Δίκαιο, όσο πιο γλυκά ακούγονται τα λόγια τους στην ψυχή του κάθε φασίστα, τόσο τα ποσοστά του Κ. Μητσοτάκη στις δημοσκοπήσεις του ΣΚΑΪ θα ανεβαίνουν. Οπότε κανείς λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει. Όλα πάνε καλά.

Το τι θα πάει καλά, θα το δούμε μέσα στους επόμενους μήνες. Μέχρι τότε, η προοδευτική κοινωνία πρέπει να ενώσει τις φωνές της και να ακουστεί δυνατά. Μην την πατήσουμε σαν εκείνον τον Γερμανό πάστορα που ήρθαν για τους διπλανούς του και δεν μίλαγε...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)