to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:34 | 04.10.2022

Πολιτική

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αθήνας «Η Καισαριανή της προσφυγιάς» (βίντεο)

Στον χώρο λειτούργησαν Έκθεση Φωτογραφίας από το Αρχείο του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής και Έκθεση Βιβλίου με την υποστήριξη εκδοτικών οίκων. Δείτε ξανά σε βίντεο τη συζήτηση καθώς και ένα πεντάλεπτο απόσπασμα από την παράσταση.


Πλήθος κόσμου παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον δια ζώσης αλλά και μέσω του live streaming την εκδήλωση που οργάνωσε η Επιτροπή Πολιτισμού της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 στον δημοτικό κινηματογράφο ΑΙΟΛΙΑ της Καισαριανής.

Ο πολιτικός φορέας ανέδειξε το θέμα της Μικρασιατικής Καταστροφής, τον εποικισμό καθώς και την ενσωμάτωση των προσφύγων στον Δήμο Καισαριανής υπό το πρίσμα των επιστημονικών μελετών και ερευνών δύο έμπειρων επιστημόνων, του Μίμη Χριστοφιλάκη και της Μαριάννας Σταύρου, αλλά και υπό το πρίσμα της πολιτιστικής θεώρησης με τη θεατρική παράσταση της Άννας Βαγενά. Ο συντονισμός της συζήτησης έγινε από τον Γιώργο Κοντόσταυλο, Κοινωνιολόγο, πρώην Δήμαρχο Καισαριανής.

Στον χώρο λειτούργησαν Έκθεση Φωτογραφίας από το Αρχείο του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής και Έκθεση Βιβλίου με την υποστήριξη των εκδοτικών οίκων ΘΕΜΕΛΙΟ, ΚΟΥΚΙΔΑ και ΕΝΤΟΣ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αθήνας θέλησε να ευχαριστήσει τα πρόσωπα που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης:

«Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Χρήστο Βοσκόπουλο και όλους όσους βοήθησαν για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε θερμά τη Βουλεύτρια και Ηθοποιό Άννα Βαγενά για την προσφορά της συγκλονιστικής παράστασης Αγγέλα Παπάζογλου αλλά και για τη συμμετοχή της στο πάνελ.

Ευχαριστούμε θερμά τον Ιστορικό Μίμη Χριστοφιλάκη και τη Φιλόλογο Μαριάννα Σταύρου για τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους».

Η εκδήλωση βρίσκεται στο Κανάλι της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο YouTube. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε κι εδώ:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)