to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:37 | 09.07.2014

Οικονομία

Με επιτόκιο 3%: Μέχρι την Πέμπτη η έκδοση 3ετούς ομολόγου

Μετά την έκδοση ελληνικού ομολόγου πενταετούς διάρκειας με τοκογλυφικά επιτόκια του Απριλίου, αναμένεται η δεύτερη «έξοδος της Ελλάδος στις αγορές»


Θέμα ωρών είναι σύμφωνα με ξένα πρακτορεία η νέα, δεύτερη έξοδος της Ελλάδος στις αγορές (διαβάστε για την πρώτη, στημένη παράσταση της εξόδου στις αγορές). Τα δημοσιεύματα τα οποία δεν επιβεβαιώνονται επισήμως από την ελληνική κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς, κάνουν λόγο για έκδοση τριετούς ομολόγου αξίας 2,5 - 3 δισ. ευρώ με το επιτόκιο να φέρεται να διαμορφώνεται κοντά στο 3%.

Τραπεζικοί κύκλοι αναφέρουν ότι με την κίνηση αυτή η Ελλάδα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει παγκοσμίως, αλλά και το momentum που διαμορφώνει η έγκριση της δόσης του ενός δισ. ευρώ και η χθεσινή καλή πορεία της έκδοσης εντόκων γραμματίων. 

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το βασικό σενάριο αυτό, άμεσης εξόδου στις αγορές, έχει ως στόχο να προλάβει και πιθανές παραφωνίες της Τρόικα που ξεκινούν από αύριο Πέμπτη νέο έλεγχο στην Αθήνα. Η κυβέρνηση θέλει επίσης να καλύψει και τις χρηματοδοτικές ανάγκες των επόμενων μηνών, αλλά και να κάνει ένα ακόμα βήμα στην αποκατάσταση της καμπύλης των ομολόγων της. υπενθυμίζεται ότι η πρώτη έξοδος στις αγορές έγινε τον Απρίλιο με 5ετές ομόλογο (πηγή: capital.gr).

Όπως γράφει η «Ναυτεμπορική», εντός της ημέρας ολοκληρώνονται οι επαφές με τις τράπεζες που θα αναλάβουν την κοινοπρακτική έκδοση, η οποία, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα υλοποιηθεί μέχρι και αύριο. Εν τω μεταξύ, στη χθεσινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, από την οποία αντλήθηκε ποσό ύψους 1,625 δισ. ευρώ, το επιτόκιο υποχώρησε στο 2,05% από 2,15% που είχε διαμορφωθεί στην αντίστοιχη έκδοση του Ιουνίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)