to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:11 | 03.09.2019

Κοινωνία

Με επίθεση στους εσωκομματικούς της αντιπάλους η ομιλία της Φώφης Γεννηματά για τα 45 χρόνια ΠΑΣΟΚ

«Όποιος παραμένει προσκολλημένος στις προσωπικές του φιλοδοξίες ας έρθει στο Κίνημα Αλλαγής, υπάρχουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες να θέσει θέμα νέας εκλογής», η χαρακτηριστική αποστροφή της προέδρου του ΚΙΝΑΛ στην ομιλία της στη Λάρισα για τα 45 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ


Με ένα απόσπασμα από τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, ξεκίνησε, απόψε την ομιλία της, στη Λάρισα, η Φώφη Γεννηματά, με την οποία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για τα 45 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ - αφιερωμένη «στη συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ στους αγρότες και στις σημερινές προσκλήσεις που αντιμετωπίζουν», αλλά στην ουσία μια ευκαιρία για την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να ρίξει το γάντι στους εσωκομματικούς της αντιπάλους.

«Κάποιοι ξαφνικά θυμήθηκαν να δηλώσουν ότι αγωνιούν για το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του. Με μερικά χρόνια καθυστέρηση βέβαια», είπε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας: «Δεν αγωνιούσαν όταν έφτασε εκλογικά στο 4% και δημοσκοπικά στο 2,8%. Δεν αγωνιούσαν για την κατάληψη του χώρου μας από το ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε Κυβέρνηση και αγωνιούν τώρα που είναι αντιπολίτευση. Δεν αγωνιούσαν όταν ήμασταν 7ο κόμμα στη Βουλή, αγωνιούν τώρα που το Κίνημα Αλλαγής καθιερώθηκε στο κέντρο του πολιτικού συστήματος ως ο προοδευτικός πόλος , τρίτο κόμμα με διπλάσιο ποσοστό».

«Κάποιοι ντρέπονταν να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ. Προπηλακίζονταν τα στελέχη μας και δεν μιλούσαν, είχαν καταπιεί τη γλώσσα τους. Μας λένε για επιστροφή του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στην άνοδο του «καινούργιου». Υπάρχει μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Ήμουν και είμαι περήφανη, για την ιστορική διαδρομή της παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, που υπήρξε για πολλά χρόνια το δεύτερο σπίτι μου και κανείς δεν δικαιούται να μου κουνά το δάκτυλο», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Μόνο μέσα από το ΚΙΝΑΛ μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ανταποκρίνεται στο χρέος του»

Η Φ. Γεννηματά είπε ακόμη ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται και δεν μπαίνει ταφόπλακα» κάνοντας σαφή αναφορά στη διαχείριση του χρέους του γιατί όπως είπε, «δεν είμαστε μπαταχτσήδες. Μόνο μέσα από το Κίνημα Αλλαγής το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανταποκρίνεται και στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Μόνο του δεν μπορεί. Τέρμα στην κοροϊδία και τα μεγάλα κούφια λόγια» .

«Να μην αμφισβητείται το ΚΙΝΑΛ - Οποιος θέλει ας θέσει θέμα ηγεσίας»

 «Σε κάθε περίπτωση καθιστώ για μια ακόμα φορά σαφές πως όλη η προσπάθειά μας εξελίσσεται μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Έχουμε ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου μας ότι τα κόμματα κάνουν ένα βήμα πίσω, όχι άλλη σύγχυση στη βάση μας. Μόλις πριν από 5 μήνες. 65.000 μέλη μας εξέλεξαν δημοκρατικά τους αντιπροσώπους μας για το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και αυτοί ομόφωνα, αποφάσισαν την ενιαία λειτουργία του κόμματος μας. Οι αποφάσεις αυτές του ανώτερου οργάνου του κόμματος, ειδικά όταν είναι τόσο πρόσφατες, δεν μπορούν να τίθενται υπό αμφισβήτηση», ήταν η σχετική αναφορά της προέδρου του ΚΙΝΑΛ που κορύφωσε την επίθεση στους εσωκομματικούς της αντιπάλους, πετώντας το γάντι σ΄όσους την αμφισβητούν καλώντας τους να θέσουν θέμα στα όργανα του ΚΙΝΑΛ. «Κανείς δεν θα «παίξει» με τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ και το συναίσθημα των ανθρώπων που το στηρίζουν. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει το ΠΑΣΟΚ ως «σφραγίδα διαπραγμάτευσης» για τις προσωπικές του επιδιώξεις. Δεν είναι ώρα για «μάχη οπισθοφυλακής» και επίδειξη δήθεν Πασοκικού πατριωτισμού, είναι ώρα μάχης για το παρόν και το μέλλον του τόπου και της παράταξης. Όποιος όμως δεν τα αντιλαμβάνεται αυτά και παραμένει προσκολλημένος στις προσωπικές του φιλοδοξίες ας έρθει στο Κίνημα Αλλαγής , υπάρχουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες να θέσει θέμα νέας εκλογής, ενάμιση χρόνο μετά την εκλογή από τη βάση από 220.000 ανθρώπους της παράταξης», τόνισε χαρακτηριστικά .

Η Φώφη Γεννηματά δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για τη «περίφημη κυβερνώσα αριστερά που δοκιμάστηκε και απέτυχε» και για «πολιτικό μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πασπαλισμένο με λίγη αστερόσκονη Παπανδρεϊσμού από κακέκτυπο μιμητισμό του Αλέξη Τσίπρα, πέρασε επιτέλους στην αντιπολίτευση», ενώ για τον πρόεδρο της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων πως «όσο κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιμηθεί τον προκάτοχό του στην επιχείρηση λεηλάτησης της Κεντροαριστεράς, τα βαρίδια της νεοφιλελεύθερης συνείδησής του και τα ακραία βαρίδια του κόμματός του, σύντομα θα τον προσγειώσουν στην πραγματικότητα! Τα αρνητικά δείγματα είναι ήδη ορατά.

Οι κοινωνικές ανισότητες που διευρύνθηκαν στην κρίση που έφερε η καταστροφική διακυβέρνηση Καραμανλή - για την οποία δεν μιλούν ποτέ Τσίπρας και Μητσοτάκης, δεν θα απαλειφθούν με τον στραγγαλισμό της μεσαίας τάξης και τις οριζόντιες ελαφρύνσεις . Πολιτική που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η ΝΔ που κρατά υψηλά τα πλεονάσματα. Τα δημοσιονομικά περιθώρια που με αίμα εξασφάλισε με τις θυσίες του ο ελληνικός Λαός, θα τελειώσουν πριν περάσει ο μήνας του μέλιτος για την κυβέρνηση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)