to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:29 | 13.10.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Με επίσχεση εργασίας κινητοποιούνται εργαζόμενοι της Euromedica Ρόδου

Στο Κόκκινο Ρόδου 96.9 μίλησε σήμερα ο κ. Μηνάς Φανίτσας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της Euromedica στη Ρόδο. Από χθες (12/10) έχει ξεκινήσει η κινητοποίηση και ήδη 18 εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση «με προοπτική να προστεθούν και άλλοι και με αίτημα την αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας», όπως ανέφερε.


«Δεν μπορεί να βρεθεί μια κοινή γραμμή με τη διοίκηση ώστε να αποπληρωθούμε τους, κατά μέσο όρο 3 με 4 μήνες δεδουλευμένων. Αυτό που ισχυρίζονται είναι ότι πρέπει να πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ τις οφειλές. Αυτό μπορεί να ισχύει αλλά υπάρχουν και άλλες πηγές εσόδων. Έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις για πολλά μέτρα που θα ήθελε να λάβει η διοίκηση αλλά δεν έχει τηρήσει κανένα απ’ αυτά. Περιμένουμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και θα απευθυνθούμε στην Επιθεώρηση Εργασία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς" ανέφερε ο κ. Φανίτσας. 

Εντωμεταξύ σε ανακοίνωσή του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου στηρίζει τον αγώνα των απλήρωτων εργαζομένων: 
«Η Διοίκηση του ΕΚ Ρόδου βρίσκεται στο πλευρό των απλήρωτων εργαζόμενων της EUROMEDICA που από σήμερα πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας. Στηρίζουμε, τον αγώνα τους για πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων τους. Απαιτούμε, από τη Διοίκηση της EUROMEDICA, να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζόμενους που όλο αυτό το διάστημα έκαναν υπομονή, σεβόμενοι τους ασθενείς και αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κλινική λόγω της οικονομικής συγκυρίας. Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας και του λοιπούς Ελεγκτικούς Μηχανισμούς να παρέμβουν και να προστατέψουν το δικαίωμα των εργαζομένων της EUROMΕDICA στην αμοιβή και στην εργασία.
Δεν μπορεί να την πληρώνουν μόνιμα οι εργαζόμενοι με το πρόσχημα των οικονομικών δυσκολιών και της κρίσης. Η Διοίκηση του ΕΚΡ θα βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους της EUROMEDICA μέχρι την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων τους».

 

Ακούστε:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)